2. Salaah (Bönen)

Kära bröder och systrar vet ni hur viktigt det egentligen är med Bönen?
SubhanAllah, många unga muslimer har blivit tillfrågade ifall de är troende muslimer, vad tror ni svaret är från de?   " Ja " då tänker man själv MashAllah vi unga börjar vakna upp och se oss omkring, men var det inte du som förra veckan (kramade killen/tjejen från din klass, eller var det inte du som skulle gå ut och festa med kompisar eller var det inte du som ljög för dina föräldrar?) Okej, det är inte det frågan är just nu utan frågan är, ber du din bön? Vissa gör det fast andra inte, men ni som inte gör det hur kan ni kalla er själva för troende muslimer?
Bönen är Islams viktigaste pelare efter shahada och mina kära syskon, det första vi kommer bli tillfrågade efter i Jawm al-qiyama (domedagen) är BÖNEN

Allah sbt beordrar oss på flera ställen i Koranen om bönen:

  ”Bönen är alla troendes plikt, knuten till bestämda tider.”

(Koranen 4:103) 

”Förrätta regelbundet (de fem dagliga) bönerna och (särskilt) den bön som har en central plats

och res er i from ödmjukhet inför Allah.”

(Koranen 2:238)


 
Bröder och systrar öppna era ögon och hjärtan, nå upp till en känsla av lugn, frid och glädje genom att dyrka din Herre genom bönen, då du är nära Allah sbt! Till och med ordet salaah kommer från ordet selah som betyder kontakt. 

Profeten Muhammed saw (frid över honom) har sagt att om det fanns en flod vid någons dörr och han/hon badade i den fem gånger per dag, skulle det då finnas någon smuts kvar på honom/henne? Och då menade profeten Muhammed (saw) att Allah tvättar bort synder genom våra böner. Profeten sa också att om man gör wuduu (tvagning) ordentligt och ber sina fem dagliga böner så faller ens synder bort. Genom bönen så förlåter Allah sbt inte bara våra synder utan Han besvarar våra böner också, InshAllah!

Profeten Muhammed – frid över honom sade: ”… Be, så som ni har sett mig be…” (Återberättad av al-Bukhari)


Känner du dig sur, irriterad, ledsen eller vad som helst? Då gör som profeten Muhammed (saw) han vände sig ALLTID till Allah sbt.

Allah sbt säger i koranen: "Om de vänder sig till mig (Allah) och etablerar bönen så låt de vara fria".

Är du i skolan? BE! Sitter du på tåget och nästa bön är inne snart? BE! Är du ute med kompisar? BE! Var du än är eller gör, så be mina käraste! Om du har sån stark Iman att du inte bryr dig om vad folk tycker eller säger så gör bara Allah sbt nöjd med dig. Låt det komma från hjärtat och om det inte går då vet du att det är svagheten i tron! Därför gäller det att bara kämpa, kämpa tills det InshAllah går, och snälla tappa aldrig hoppet för det är aldrig sent! 
Så mina kära bröder och systrar vakna upp! Vid Allahs namn, om du inte binder dig till Allah sbt genom bönen så kommer du vara vilse för Allah sbt bryr sig mest om de som binder sig till Honom. Tänk på det InshAllah, må Allah vägleda oss alla InshAllah och att vi InshAllah är från ahl al-jannah! Amin!

Jazakomo Allaho kher, assalamo Aleykom wa rahmato Allahi wa barakato! // Syster S



Allaho Akbar!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Tack för en bra blogg tjejer, hoppas ni fortsätter och må Allah vägleda och belöna er inshaallah!

2010-08-26 @ 21:41:14
Postat av: Anonym

hejsan! har verkligen alltid velat lära mig att be men jag undrar snälla snälla om ni kan göra ett inlägg om hur man lär sig be och skriva allt man ska säga snälla vill verkligen lära mig! och någonstans man kan hitta böne tirdrna..skulle verkligen uppskatta det plus att ni får ajer för det..mashallah för en ren och fin blogg!

2010-08-27 @ 03:16:25
Postat av: // Syster S

Jazakomo Allaho kher! Amin, syster/broder, och alla muslimer InshAllah. Kom jätte gärna med nya ideer InshAllah det skulle vara jätte bra! :)

Aa absolut det kan vi InshAllah göra! Må Allah belöna er!

2010-08-27 @ 04:33:37
Postat av: Undrare

kan man inte vara troende i olika grader?? ELLER är de helt omöjligt?

visst det finns folk som kallar sig helt troende fastän de inte är det. I ett av egyptens stora moskeen så sa de att folk kallar sig troende för att de göra vissa saker. Gud säger att man ska ge pengar till fattiga osv osv av varje lön men det gör inte många t.ex? Det finns mycket alla inte gör men ändå kallar de sig för riktiga muslimer och trackar på de andra som försöker. och angåendeslöjja, Gud om någon borde väl bry sig mer om insidan än utsidan? I'm just saying...

2010-09-02 @ 17:55:20
Postat av: Anonym

Angående det du säger som kallar dig Undrare. Visst, absolut så finns det många som kallar sig helt troende fast de inte gör många saker som islam säger att man ska göra. Hur ska man egentligen definera ordet troende? Det är bara Allah som kan bedömma om man är troende eller inte. Ingen är perfekt och alla gör fel men man ska absolit ite anklaga någon för att inte vara troende, som jag sa det bedömmer Gud. Jag tycker du borde förstå varför muslimska tjejer har slöja, det är just för att utseendet inte ska spela någon roll och att man är vacker soavsett hur man ser ut! Allah bryr sig självklart om insidan, texgod moral är hälften av religionen! // En syster

2010-09-06 @ 17:17:44
Postat av: Undrare

Kan jag få ett liiite luddigare svar(om det är möjligt)? och förklara gärna för mig varför muslimska tjejer har slöja för de förstår jag verkligen inte.

Om "det är just för att utseendet inte ska spela någon roll och att man är vacker soavsett hur man ser ut!" OCH det finns muslimska tjejer som har slöja men tajta kläder och fest-smink dagligen, så jag förstår verkligen inte poängen med slöja...

2010-09-08 @ 21:38:56
Postat av: Anonym

assåå varför bryy sig om vad folk har för kläder? Slöja, kort kort kjol, sak samma vi är fortfarande mäniskor! Alla ska kritisera slöjan jämnt när det finns andra som inte har lämliga kläder men inte hör man lika mycket om det?

2010-09-10 @ 00:11:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0