Tacka Allah!

Assalamo aleykom!

Tack eller tacksamhet menas att ge igen vänlighet och ge beröm till den som har gjort bra och vänliga saker. Den som mest förtjänar tack och beröm från oss människor är Allah! Kom ihåg att ALLTID tacka Allah och säg "Al- hamdulillah" för allting. Vi ska alltid klaga och vara otacksamma, fast det egentligen kunde ha varit mycket värre. Vi borde sluta tänka på vad vi vill ha utan vara tacksamma för det vi har istället! Allah har befallt oss att tacka honom för de välsignelser, och inte att förneka dem. Han säger (tolkning av betydelsen): "Och bevara Mig i minnet, så skall Jag minnas er; var Mig tacksam och förneka Mig inte!" (Surah 2, vers 152).

Hur svår situationen man än är i så tänk alltid att Allah är med dig, och du kan alltid vända dig till Honom. Gör mycket dua! Mycket dua är bättre än för lite, och det är ett sätt att komma närmare Allah. Eftersom Allah hela tiden vakar över oss, vill Han visa oss vad som är bäst för oss och hur vi ska kunna leva så lyckligt som möjligt i samspel med allt annat. Genom att dyrka Allah, och ingen annan, och be Allah om vägledning, lär vi oss hela tiden att bättre förstå tillvaron och visheten bakom skapelsen, och ju bättre vi förstår desto närmare kommer vi Allah och desto bättre kan vi leva på den rätta vägen, där vi älskar, respekterar och värdesätter varandra.

Be också för andra! Tänk på denna hadith, då profeten (saw) sa: "Den bön som får den snabbaste svaret är den som gjorts av en muslim för en annan i hans frånvaro."




Må Allah besvara våra böner Inshallah! / Syster A


Kommentarer
Postat av: Noor

Mashallah vilken fin blogg ni har gjort. Må Gud belöna er för ert arbete! Men kom ihåg en sak, hänvisa ALLTID till källa om ni nämner något uttalande eller koranvers (såg att ni båda hade glömt det vid något inlägg), det är verkligen jätte viktigt så att läsarna kan dubellchecka med böckerna.



Fortsätt med ert arbete, och ännu en gång: MASHALLAH!

2010-08-25 @ 22:58:11
Postat av: Amina

Tack så mycket! Inshallah, vi ska tänka på det! Tack Noor! :D

2010-08-25 @ 23:03:28
URL: http://lyckaniislam.blogg.se/
Postat av: Anissa

Salamo alaikom,

Det som jag kan säga är Masha allah,"jag finner inte ord" Må Gud belöna er för detta! det är verkligen bra gjort!

2011-04-09 @ 12:00:27
Postat av: Syster A

Anissa :D vad kul att du läste bloggen, hade inte sett din kommentar förrän nu haha! Men tack så mycket!

2011-08-25 @ 15:20:36
URL: http://lyckaniislam.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0