Dyrka Allah

Assalamo aleykom alla! Jag hoppas ni är i bästa tillstånd av imaan (tro) och alltid har ett leende på läpparna! :)


Tänkte berätta lite om hur viktigt det är att dyrka Allah, glöm aldrig att Han alltid finns med oss och ser/hör allt vi gör. Att lära sig om Islam, för att sedan praktisera det man lärt sig är det bästa man kan göra. Belöningen för att söka kunskap är stor och det har nämnts mycket om det ämnet i Koranen och i profetens (sallaAllahu 'alayhi wa sallam) sunnah.


Några exempel där Allah priser de som har kunskap, alltså de lärda, i Koranen är:

Allah, den Högste sa: "Säg: Kan de som har kunskap likställas med de som inte har kunskap? [az-Zumar:9] Och Han sade: "Då skall Allah upphöja dem bland er som är (sanna) troende och de som har fått kunskap?" [al-Mujadallah:11].


Att man lär sig om Islam är ett tecken på att Allah vill gott för en. Profeten (sallaAllahu 'alayhi wa sallam) sa: "Den som Allah vill gott för ger Han förlåtelse i religionen" [Al- Bukhari (81) och Muslim (1037)].


De lärde är profeternas arvtagare!

Han (sallaAllahu 'alayhi wa sallam) sa: "Den lärdes förtjänst över dyrkaren är likt fullmånens förtjänst över de resterande stjärnorna. De lärda är profeternas arvtagare, för profeterna lämnar varken guld-eller silvermynt i arv, utan deras arv består av kunskap. Så den som tagit del av denna kunskap har tagit del av något väldigt stort" {Abu Dawud (3641) och at-Tirmidhi (2682). Autentisk enligt al- Albani) ]


Att ta sig tid till att lyssna på föreläsningar, läsa, studera, påminna varandra och fråga/diskutera, helt enkelt lära sig om Islam leder till Paradiset och till en stoor belöning inshaAllah! Och många tänker "jag hinner inte", men hur lång tid tar det egentligen? En timme om dagen är inte särskilt mycket, ett dygn har ju hela 24 timmar!


Profeten (sallaAllahu' alayhi wa sallam) sa:"Den som färdas på en väg där han söker kunskap kommer Allah att underlätta för honom hans väg till Paradiset" [Muslim (2699)].

Profeten (sallaAllahu 'alayhi wa sallam) sa också: "Änglarna sänker sina vingar för den som söker kunskap i belåtenhet över vad de gör". [Ibn Majah (226). Auetenisk enligt al-Albani.]


När den troendes morgon och kväll fylls med att ägna sig åt att dyrka Allah kommer Allah att hjälpa honom med alla hans behov och hjälpa honom med allt han önskar. Han kommer även fylla hans hjärta med kärlek till Allah, hans tunga med dhikr (det är att minnas Allah med de olika ord och meningar som Allah nämnt i Koranen eller Profeten (sallaAllahu 'alayhi wa sallam) nämnt i hans sunnahn) och hans kroppsdelar med lydnad till Honom.


Men den person vars morgon och kväll är fyllda med att tänka på det världsliga livet så kommer Allah att låta honom själv ta hand om alla sina problem, besvär och lidanden. Han kommer ta bort kärleken till Allah fråns hans hjärta och ersätta den med kärlek för skapelsen, ta bort dhikr från hans tunga och ersätta den med att tala om skapelsen och ta bort lydnad till Allah från hans kroppsdelar och ersätta det med att tjäna och lyda skapelsen. Då jobbar han hårt som ett djur för att tjäna andra. Alla som vänder sig bort ifrån dyrkan till Allah, lydnad till Honom och kärlek till Honom kommer att utsättas för att dyrka skapelsen, älska och tjäna dem.


Allah, Den högste, sa "Den som är blind för den Nåderikes påminnelser låter Vi få en djävul som ständig följeslagare." [az-zukhruf:36].


Vi kan inte dyrka vår Skapare på ett korrekt sätt utan kunskap om Honom och Hans lagstiftning. Och eftersom vi är skapade för att dyrka Honom måste vi lära oss om Honom och om Hans sändebud och Hans lagstiftning. Så kära bröder och systrar! Ta till vara på möjligheten medan den finns, och vänta inte med att göra gott tills det är för sent! Att söka kunskap är vägen till paradiset! 


 
              

Må Allah acceptera våra insatser och strävan till det goda och belöna oss med det goda, förlåta oss alla över våra felsteg och synder och stadga oss på den raka vägen av barmhärtighets religion islam och vägleda oss till nyttig kunskap och goda handlingar. Amin! // Syster A

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0