Arafa dagen!

Assalamo aleykom!

Tänkte påminna er om Arafa- dagen, så glöm inte att fasta imorgon allihopa! 

Den nionde dagen av dhul-hijjah, alltså dagen innan Eid Adhha, så infaller Arafa dagen som är en högst välsignad och helig dag och under vilken alla hujjaj (pilgrimer till Mecka) befinner sig i Arafa-öknen på Guds befall för att visa sin lydnad och hängivenhet i dyrkan till Sin Herre. Denna dag är så helig att den som inte lyckas under månaden Ramadan med att nå Guds välbehag och få sina synder förlåtna hänvisas till denna dag då Gud svär att Han ska förlåta den som hjärtligt och innerligt utför tawba (uppriktig återvänder och ångrar till Gud) och uppvisar sann ångerfullhet och söker Hans förlåtelse och närhet via Hans barmhärtighet, och genom att be Honom vid Hans älskade Profet (SAW) tar Gud emot sina tjänare inshAllah!
 

Att fasta Arafa dagen, den dagen då Allah fullkomligade sin religion har en särskilt stor belöning. Profeten (SAW) sa i en hadith, återberättad av Imam muslim, "att fasta under Arafas dag, belönas av Allah genom att det föregående samt det kommande årets synder förlåts". Det gäller inte för den som befinner sig i hajj, för han behöver styrka inför dyrkan av Allah denna stora dag. Därför bör man ta tillvara detta tillfälle och göra så mycket dua och Koran recitation som möjligt denna dag. Se till att du har ansiktet mot Kaba och händerna uppe när du gör dua. Den mesta dua som Profeten (SAW) gjorde denna dag var ” La ilaha illa Allah wahdahu la sharika lah, lahu Al-mulk wa lahu Al-hamd wa huwa ala kulli shaieen qadir".


Att fasta är en av de bästa gärningar en muslim kan göra, och det är en gärning som Allah valt ut till sig själv, som nämnts i Al Hadith Al Qudsi, där Allah säger: "Alla handlingar Adams söner utför är för honom själv, utom fastan, vilken är för mig, och jag utdelar dess belöning" Bukhari 1805. Så glöm inte att fasta gott folk, Arafa dagen är imorgon. Ta vara på chansen!


Må Allah (sbt) acceptera vår fasta och förlåta oss för alla våra synder, Amin Inshallah! /// Syster A



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0