ASSALAMO ALEYKOM WA RAHMATO ALLAHI TA'ALA WA BARAKATO!

Bröder och systrar vi vill börja med att be om ursäkt för att vi har varit så slarviga, vi har ingen förklaring till varför vi egentligen inte har bloggat. Det finns inget bättre än att söka kunskap subhAllah men vi har bara varit så dåliga på att planera vår tid men nu ska vi InshAllah ta tag i det och försöka göra så gott vi kan. Vi ber verkligen om ursäkt för vår uppdatering till alla, men vi hoppas på att ni ändå fortsätter läsa vår blogg och vi ska InshAllah inte göra er besvikna igen! :)

Vi tänkte skriva lite om hur viktigt det är för oss muslimer att söka kunskap. I en hadith så sade Profeten Muhammed (SAW), "För den, som följer en väg i strävan efter kunskap, kommer Allah att underlätta vägen till paradiset" (Muslim)

Allah (SWT) säger i Koranen:
"Och säg:” Min Herre! låt min kunskap växa!”(20:114)

”Är de som vet lika med dem som inte vet?” ‘(39:9)

”Allah kommer att upphöja i grad de av er som tror, och de som har beviljats kunskap.”(58:11)

”Det är bara de som har kunskap bland sina slavar som frukta Allah.”(35:28)

Kunskap för med sig en stor belöning. Den som leder vägen till något gott är som den som gör det goda. När en kunnig person dör, upphör inte hans belöning hos Allah (SWT), utan den fortsätter att öka så länge som människor drar nytta av hans kunskap. Profeten (SAW) sade: ”När en man dör, tar alla hans gärningar slut förutom tre – en pågående välgörenhet, nyttig kunskap eller en rättfärdig son som ber för honom.” (Muslim)

”När en man dör, tar alla hans gärningar slut förutom tre – en pågående välgörenhet, nyttig kunskap eller en rättfärdig son som ber för honom.” (Berättad av Muslim, 1631)

En person utan kunskap är som en som går längs ett spår i mörker.
Hans steg kommer säkert leda honom åt sidan och han kan lätt bli lurad av shaytaan. Det visar att vår största fara ligger i vår okunnighet om islamiska läror och i vår omedvetenhet om vad Koranen lär ut och vilken vägledning som har getts av Profeten Mohammed (SAW).
Men om vi är välsignade med kunskapens ljus kommer vi enkelt kunna se den tydliga vägen av islam vid varje steg i våra liv.

 

 

Hoppas ni har lärt er lite om hur viktigt det är för en muslim att söka efter kunskap, så inshAllah mina kära syskon försök göra ert bästa för ni kommer komma långt med det!


Må Allah (SWT) underlätta det för alla muslimer, AMIIN!   / Syster S & A


Kommentarer
Postat av: Anonym

Mashallah! Fin blogg, kul att ni börja igen, äntligen! :D

2010-11-07 @ 23:48:54
Postat av: Syster S

Vi försöker vårt bästa Al-hamdulillah :D Tog långt tid men bättre sent än aldrig!

2010-11-07 @ 23:53:34
Postat av: Yazo

En rättfärdig son, finns det en förklaring till varför det inte gills om en rättfärdig dotter ber för dig?

2011-09-17 @ 20:36:57
URL: http://becomeabetterperson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0