Ditt självförtroende

Det här inlägget handlar inte om islam, eller jo i och för sig, men det handlar om något allmänt, som påverkar hela dig själv, muslimer som icke-muslimer. Tycker att det är viktigt så därför lägger jag upp det. Ibland har man svåra situationer, vilket gör att man ser ner på sig själv. Det händer i princip alla. Ditt självförtroende har stor påverkan på hur du är som person, och hur du behandlar andra. Därför är det oerhört viktigt att stärka sitt självförtroende och här är några tips på hur man kan göra det:


  1. Sluta jämföra dig själv med andra! Alla föds med olika förutsättningar som det är svårt att ändra på.
  2. Lägg alltid fokus på det positiva istället för det negativa. Om du alltid tänker på att du inte kan något kommer det bara att dra ner på din självkänsla. Fokusera istället på de talanger du har.
  3. Om du vet att du kommer att befinna dig i en situation som gör dig obekväm försök alltid förbereda dig så mycket som möjligt innan. Vad är det värsta som kan hända? Och hur kan du förebygga det?
  4. Tänk på den senaste gången du kände dig full av självförtroende. Genom att tänka glada och upplyftande tankar kan du förbättra ditt självförtroende i jobbiga situationer.
  5. Kom ihåg att de personer som verkar ha bra självförtroende har dåliga dagar. Bara att inse- Ingen är perfekt!
  6. Sätt upp mål för dig själv - tänk dig vägen dit och hur stolt och bra du kommer att känna dig när du klarar det.
  7. Tänk på din hållning! Det kan låta ganska löjligt, men med en bättre hållning uppfattar din omgivning dig som starkare - plus att din rygg kommer att må bättre!
  8. Ge komplimanger! Om du sprider glad energi kommer andra att uppfatta dig mer positivt. Genom att se det bästa i andra kommer du i slutändan se det bästa i dig själv också!
  9. Vi gör alla misstag, så är det bara! Och när du inser att det inte går att vara perfekt hela tiden minskar du pressen på dig själv och höjer istället ditt självförtroende.
  10. Våga utmana dig själv. Det är först när du gör det som du är mest osäker på som du bygger upp ditt självförtroende på en djupare nivå!


     


    Att ha ett starkt självförtroende och acceptera att man är bra som man är borde vara en självklarhet för alla. Försök därför att se positivt på hur vi är och hur vi ser ut, bry dig inte om andra. Se det postiva i dig själv och din omgivning, ta hand om dig själv och se till att du mår bra, ta inte åt dig av taskiga kommentarer från personer som inte vill dig väl, och till sist- acceptera dig själv som du är och var stolt över dig själv! Med detta avslutar jag för denna gång. Peace! // Syster A

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0