Varför hamnade vi på jorden?

Allah (swt) har alltid funnits och kommer alltid finnas. Och innan Allah (swt) skapade den första människan skapade Han himlarna och Jorden och Han skapade stjärnorna, solen, månen och alla planeterna. Allah skapade även haven, skogarna, bergen, floderna, djuren. Han är Skaparen, som skapat allt som finns.


I början fanns det inga människor på Jorden. Allah sa till änglarna att Han kommer skapa människor som ska leva på Jorden och ta hand om den. Allah skapade den första människan genom att Han tog lera från jorden.Han hette Adam och var den första profeten. Sedan befallde Allah änglarna att buga sig för Adam. Alla änglar gjorde som Allah sa förutom Iblis (Satan).


"Och när Vi befallade änglarna att falla ned på sina ansikten inför Adam föll de ned utom Iblis som vägrade, full av högmöd, och blev en av dem som förnekar sanningen. Och Vi sade: "Adam! Tag, du och din hustru, er bonig i denna lustgård och ät som ni har lust till av dess [frukter]; men närma er inte detta träd; då kan ni hemfalla åt synd!" Men Djävulen kom dem att överträda detta [förbud] och orsakade så deras fall. Och Vi sade: "Bort, alla, härifrån! Fiender skall ni vara inbördes! Under en tid skall ni har er boning och ert uppehälle på jorden. [Sedan] nåddes Adam av ord från sin Herre och Han tog emot [Adams] ånger- Han är Den som går den ångerfulle till mötes, den Barmhärtigige. Ja, Vi sade: "Bort, alla, härifrån! Men vägledning skall helt visst  komma er till del, och de som följer Min vägledning skall inte känna fruktan och ingen sorg skall tynga dem. (Surah 2, vers 34-39). 

Adam och Eva (Hawwa) bodde i paradiset och Allah sa til de att de fick äta frukterna från alla träd i paradiset förutom ett. Allah sa till dem att de inte skulle närma sig det trädet och inte äta trädets frukt. De lydde Allah och gjorde som Allah hade sagt till dem. Satan var arg och avundsjuk på Adam och Hawwa. Han hatade dem eftersom de var orsaken till att han blev utkastad från Allahs barmhärtighet. Därför ville Satan hämnas och göra så att de uteslutas från paradiset.


En dag kom Satan till Adam och försökte övertala honom att äta frukt från det förbjudna trädet. Han sa till Adam om han och Hawwa åt frukt från trädet skulle de då leva för alltid och aldrig dö. Adam ville inte lyssna på Satan och han lydde Allah och ville därför inte närma sig det förbjudna trädet. Men Satan gjorde ett nytt försök för få Adam och Hawwa att äta frukt från trädet. Han svor att han var en vän till dem och att han ville ge dem ett gott råd. Den här gången lyckades Satan lura dem och Adam och Hawwa smakade av trädets frukt och glömde vad Allah hade sagt till dem. Men de ångrade de sig. De visste att de hade gjort ett misstag eftersom de lydde Satan och åt den förbjudna frukten. De bad Allah att fölåta dem. Allah förlät dem men Han sa att de måste lämna paradiset och leva på jorden istället. Från den dagen är Satan människornas värsta fiende och han försöker göra allt för att lura oss människor eftersom vi alla är Adams barn. Han vill få oss att synda och göra onda saker och inte lyda Allah.

 


" MÄNNISKOR! Vi har gett er jorden som boplats och där har Vi sörjt för ert uppehälle; men ni visar ringa tacksamhet. Vi har skapat er och sedan format er; därefter sade Vi till änglarna: "Fall ned på era ansikten inför Adam!" Och de föll ned inför honom, [alla] utom Iblees; han hörde inte till dem som föll ned på sina ansikten.

[Gud] sade: "Vad hindrade dig från att falla ned på ditt ansikte [inför Adam] såsom Jag befallde dig?"

 [Iblees] svarade: "Jag är bättre än han; mig har Du skapat av eld, men honom skapade Du av lera."

[Gud] sade: "Ned härifrån! Det anstår dig inte att visa högfärd här. Ut! Din plats är bland de föraktade och förnedrade!"

[Iblees] sade: "Ge mig anstånd till den Dag då de [döda] skall återuppväckas."

[Och Gud] svarade: "Du skall vara bland dem som beviljas anstånd."

[Iblees] sade: "Eftersom Du har låtit mig begå ett felsteg, svär jag att jag skall lägga mig i bakhåll för dem längs Din raka väg,  och jag skall ansätta dem framifrån och bakifrån, från höger och från vänster; och Du kommer att finna de flesta av dem otacksamma."

[Gud] sade: "Ut härifrån, föraktad och utstött! Om någon sluter sig till dig skall Jag helt visst fylla helvetet med er alla."

[Till Adam sade Gud]: "Adam! Lev nu, du och din hustru, i denna lustgård och ät vad ni önskar [av dess frukter]. Men kom inte nära detta träd! Annars kan ni råka i synd." Men genom listiga antydningar lät Djävulen dem förstå något som de hade varit omedvetna om, nämligen att de var nakna. Och han sade till dem: "Er Herre har förbjudit er [att komma nära] detta träd just för att hindra er att bli änglar eller [sådana] väsen som lever för evigt." Och han svor och bedyrade för dem: "Jag är er gode rådgivare [som vill ert väl]!"  Så bedrog han dem med sitt listiga tal. Och när de hade smakat av trädets [frukt] blev de medvetna om sin nakenhet och försökte skyla sig med blad från lustgården som de fäste ihop.

Men då kallade deras Herre på dem: "Har Jag inte förbjudit er [att gå nära] detta träd och varnat er att Djävulen är er svurne fiende?"

De svarade: "Herre! Vi har gjort oss själva orätt. Om Du inte ger oss Din förlåtelse och förbarmar Dig över oss är vi helt visst [för alltid] förlorade."

Gud] sade: "Ned, alla, [härifrån]! Fiender skall ni vara inbördes. På jorden skall ni under en tid ha er boning och er nödtorftiga försörjning."
 
[Och Han] sade: "Där skall ni leva och där skall ni dö och ur denna [jord] skall ni kallas att stiga fram [på nytt]."
(Koranen,  surah 7, vers 10-25)

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0