Vad sker efter Ramadan?

ALL LOV PRIS OCH TACKSAMHET TILLKOMMER ALLAH (SWT), VI TACKAR HONOM BER HONOM OM FÖRLÅTELSE OCH BER HONOM OM SKYDD. JAG BEVITTNAR ATT DET INTE FINNS NÅGON GUDOM VÄRD DYRKAN FÖRUTOM ALLAH (SWT) OCH JAG VITTNAR ATT PROFETEN MUHAMMED (SAW) ÄR HANS SÄNDEBUD.

Assalamo Aleykom wa Rahmato Allah alla dyrbara läsare, må ni inshAllah befinna er i bästa tillstånd av Iman, hälsa och kärlek, och jag hoppas att fastan går prima för er, juste jag har inte ens sagt Ramadan Mubarak till er men bättre sent än aldrig ;) Må Allah (SWT) ge oss en barmhärtig och välsignad månad, och öka oss i det som är gott skydda oss från allt ont och lätta på våra prövningar. Amin Ya Rabb!

Ta vara på denna månad mina syskon, för vi kanske inte lever tills nästa!

När vi lämnar den välsignade månaden Ramadan, dess vackra dagar och dess lugna nätter. Vi lämnar månaden av koran, gudsfruktan, tålamod, strävan, nåd, förlåtelse och frihet från helvetets eld.
Denna månad är som en läxa för oss, där vi efter ändrar på oss, våra handlingar och vanor.

Men vad händer efter? Lämnar du det du gör under Ramadan eller forsätter du att sträva efter att göra Herren nöjd?

Människor lämnar de fem bönerna i församlingen, efter att dem har fyllt moskéerna under Tarawih bönerna. De ber rekommenderade böner och lämnar de obligatoriska. Är det verkligen så det ska se ut? Eller så går man tillbaka till musiken, killar/tjejer, baktal och till det som egentligen inte är tillåtet. Varför är det så?

Allah (SWT) säger i koranen: "Och minns att er Herre tillkännagav [för er]: 'Om ni visar tacksamhet skall Jag ge er större [belöning]… [Ibrahim:7]

Har du visat tacksamhet efter att kastat bort det du gjorde under den välssignade månaden Ramadan? Muslimerna förut sa, tacksamhet lämnar synder.

"Och dyrka din Herre till dess den fulla vissheten når dig." [al-Hijr: 99] (D.v.s till döden når dig)

Du bör jämnt lyda Allah (SWT), så du inte blir en av de som endast lyder Allah (SWT) under en månad, utan du ska vara den troende som även dyrkar Herren i andra månader, och att Han är Herren av alla tider och platser.


"Följ, som du har blivit befalld, den raka vägen - (du) och de som, ångerfulla, med dig har vänt åter till Honom…" [Hud: 112]

"Vänd er därför (i ödmjukhet) till Honom och be om Hans förlåtelse." [Fussilat : 6]

Profeten (frid vare över honom) sade: "Säg, Jag tror på Allah, var sedan stadig." [Muslim]

Var medvetna om latheten låt inte den övervinna. Kom ihåg att det inte är tillåtet för oss att lämna de obligatoriska handlingarna eller skjuta upp dem, såsom dem fem dagliga bönerna i tid. Gå inte tillbaka till förbjudna handlingar, genom att titta, lyssna, säga eller gå till det som är förbjudet.

"O Allah, som vänder hjärtan, håll våra hjärtan stadiga på Din tro."







Må Allah (SWT)  godkänna vår fasta, våra böner och andra rättfärdiga handlingar. Att vårt tillstånd efter Ramadan kommer att vara bättre. AMIN ! // Syster S 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0