När du tänker på Islam...

Assalamo Aleykom!

Något som jag satt och tänkte på var, vad är det första man tänker på när man hör ordet Islam? Det spelar ingen roll om man är muslim eller inte. Jag kan tänka mig att många tänker på fel saker, som terrorister, kvinnoförtryck mm, men det där är missförstånd och en fel bild media har gett.

Först och främst skiljer sig inte själva religionen islam från de två andra religionerna, kristendomen och judendomen. Som många säkert inte vet så var saker som slöja, förbud mot griskött vanligt inom kristendomen också, men det är en religion som moderniseras och med tiden så “tas saker och ting bort”. Koranen är en, alltså orginalet är alltid densamma, det som skiljer sig åt är traditionerna och kulturen. Allt snack om hedersmord, slöja, kvinnoförtryck, människor som stenas till döds, det har länge varit vardagsliv för människor i vissa delar av mellanöstern, alltså både judiska, kristna och muslimska kvinnor. Men det betonas inte, sedan har vi Jordanien, ett land med många kända och framgångsrika muslimska kvinnor som sitter i både parlamentet och visas på TV, men det betonas inte heller. Media fokuserar självklart bara på de dåliga sakerna inom islam, på grund av 11 september, då ska alla sympatisera USA och göra allt för att visa dem att folket i respektive land är på deras sida, det gör dem genom att vinkla islam, och få människorna att hata muslimer.


Det är så mycket som är fint med islam, precis som med alla andra religioner, tyvärr så har både kristna, judar och muslimer stött på olika fundamentalister. Det jag önskar mest av allt just nu, är att alla människor öppnar sina ögon lite bättre, låt inte media hjärntvätta er, låt inte era hjärnor styras, kom ihåg vad media kan göra med människor, kom ihåg andra världskriget och vad Hitler gjorde med Tysklands invånare, media är stark, men snälla, låt er inte påverkas!

Muslimer är minst lika vanliga människor som alla andra, de är vänliga, de har sina högtider då de umgås med familj och vänner, dem äter god mat, ger varandra presenter, dem har ett hjärta och en själ som alla andra, de älskar,de ber i sin gudstjänstlokal som alla religösa, de gör fel och misstag, men i överlag så ska alla de som tror på Islam, vara toleranta, respektera alla människor oavsett religion eller ras, det finns inget som säger att man ska hata, eller nedvärdera andra. Frågan, vad som är bra med islam, är en väldigt oseriös fråga. Det som är bra med alla andra religioner är bra med islam också, tyvärr fokuserar media och många andra just nu bara på islams fundamentalister, sätt er i samma sits, om alla nu skulle tro att kristna var som en grupp i Amerika, då de ströp folk för att få ut djävulen ur dem, och torterar varandra. Fundamentalister finns, och kommer nog alltid att finnas, tyvärr, men det är en minoritet, lär känna andra muslimer, så lär ni snart se att dem också är vanliga människor, som alla andra.

Om de flesta nu vet att muslimer är hyggliga människor precis som alla andra, tror ni verkligen att religionen i sig är så hemsk då? För om muslimer är goda människor så borde väl religionen också vara god, för det är den som formar de religiösa människorna. Om man nu tycker att dem heliga skrifterna är så hemska- låt bli att läsa dem, och låt människor som vill tro på det. Låt alla göra och tro på vad dem vill!
 



Må Allah vägleda oss alla till den rätta och raka vägen, Amin! / Syster A

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0