Tawhid

Bismillah.

Tawhid är/handlar om att man är övertygad om att bara Allah subhanahu wa ta’ala besitter alla fullkomliga egenskaper, och att ingen annan förutom Allah besitter dem. Att Allah Den Upphöjde är fri från allt som är ofullkomligt. Att Han är med Sina Egenskaper över all skapelse. Det är allmänt känt att Tawhid är basen för religionen islam och att det är exakt formulerat i frasen: "La elaah il-lal-laah" (Det finns ingen Gud utom Gud) vilket betyder att det bara finns en sann Gud och att Han ska bli dyrkad. På grund av principen Tawheed, anses den Islamiska tron på Gud vara enhetlig och Islam räknas bland världens monoteistiska religioner tillsammans med Judendomen och Kristendomen. Sannerligen är kunskapen om Tawhîd - monoteism - den ädlaste av alla kunskaper, den som har högst status och den som är mest obligatorisk att lära sig. Det beror på kunskapen om Allah, Hans Namn, Egenskaper och Hans rättigheter över sina tjänare. Och för att det är den kunskapen som är nyckeln till den vägen som leder till Allah och grunden till Hans lagstiftning. Av den anledningen har alla sändebud enats kring att kalla till det, som Allah säger i Koranen (i betydelse):

 
"Och Jag har inte sänt innan dig något sändebud utan att Jag uppenbarade för honom att det finns ingen värd dyrkan förutom Jag, så dyrka därför Mig." [al-Anbiyâ' 25]

Allah vittnar, intygar om Sig Själv att Han är En, vilket även änglarna och de lärda gör.

"Allah själv vittnar - och så gör även änglarna och de som har kunskap - att ingen har rätt att dyrkas förutom Honom. Han bevarar ständigt Sin skapelse med rättvisa, ingen har rätt att dyrkas förutom Honom, den Mäktige, den Vise. [âl-´Imrân:18].

Och Tawhîds ställning och status gör det obligatoriskt för varje muslim att fokusera sig på att lära sig om det, att undervisa det, reflektera över det, och vara övertygad om det. Så att han bygger sin religion på en korrekt grund, sinnesro och underkastelse, vars frukter och resultat gör honom lycklig.

"Detta är Min rätta väg. Så följ den, och följ icke (andra) vägar, så att de icke leder er bort från Hans väg." (Koranen 6:153).  Det är därför viktigt att Tawheed klart förstås på det sätt som Profeten (sallalahu alaihi wa salaam) lärde det och som det förstods av hans anhängare; annars kan man lätt hamna på en av dom många avvikande vägarna medan man hävdar Tawheed, ber, betalar Zakaah, fastar och gör Hajj. Allah, den mest visa, har visat på detta fenomen när han sa i Koranen.

Det här viktiga ämnet syftar till att fördjupa vår kunskap om det viktigaste i våra liv, nämligen kunskapen om Tawhid. Det som alla profeter började med att kalla sina folk till.  Islam handlar helt och hållet om Tawhid, har man inte detta så hamnar man utanför islam. Shirk är det enda som Allah inte förlåter. Allt annat kan Han förlåta en för om Han så vill. Profeten Muhammed sa att den personen vars sista ord är La illaha ill Allah (Det finns ingen gudom värd dyrkan förutom Allah) kommer att tillträda Paradiset.

”Om du nämner Allahs namn hos en samling så kommer Allah att nämna DITT namn hos en bättre samling, änglar.” Må Allah göra oss utav de som dör med La illaha ill Allah på våra läppar! Amin! / Syster A


        


Tips för att stärka din iman :)
- Läs Koranen
- Umgänge!
- Dhikr ( nämna Allah).


Kommentarer
Postat av: Zakaria

MashAllah, fortsätt att uppdatera man blir glad över unga människor som skriver om kunskap, mycket bra prioriterat när ni väl skrev Khair InshAllah.

2011-06-06 @ 03:52:16
Postat av: // Syster S

Jazaka Allaho kher!

2011-06-07 @ 21:58:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0