Hustrun!

Profeten Muhammad (salla Allahu 'alyhi wa sallam) sa :

"Den bästa muslimen i fråga om tron är den som har det bästa uppförandet, och den bästa av er är de som har det bästa sättet med sin hustru." [Tirmidi]


Såå, mina bröder där ute som är gifta eller vill gifta sig, kom ihåg denna hadith: Den bäste av er är den som är bäst mot sin fru! En man får inte behandla sin fru hur som helst. En huvudprincip inom islam, är jämlikhet i tro mellan man och hustru. Denna jämlikhet och konsistens hjälper till att göra äktenskapet framgångsrikt. Att gifta sig är inte bara att skaffa sig en fru, du skaffar dig hela din värld. Från och med nu och i hela ditt liv kommer din fru vara din partner, din kompanjon och din bästa vän. Hon kommer att dela allt med dig. Hon kommer att dela din sorg, din lycka, din framgång, dina drömmar och din rädsla. När du mår dåligt kommer hon ta hand om dig, när du behöver hjälp kommer hon försöka göra allt hon kan för att hjälpa dig. När du har en hemlighet kommer hon hålla den hemlig. När du behöver råd, kommer hon ge dig de bästa råden. Hon kommer alltid vara med dig: när du vaknar på morgonen, det första dina ögon kommer att se är henne, under dagen kommer hon vara med dig. Hon kommer betyda mycket för dig, och tvärtom också inshaAllah!


Och alla som säger att i islam så misshandlar mannen sin fru, att hon är en förtryckt kvinna, att han är den enda som bestämmer, att han kan göra vad han vill med henne, att hon sköter allt i hemmet, att islam inte är jämställdigt, att kvinnan helt enkelt behandlas som skit- här har ni bevis på att det där är skit snack , brist på budskap och att man blivit hjärntvättad. Det finns absolut vissa muslimska män som misshandlar sin fru, men kom ihåg att det inte har med islam att göra! Dessutom så förekommer misshandel även överallt- i kristna familjer, judiska familjer, hinduiska familjer och till och med i helt vanliga svenska familjer. Så sluta upp med fördomarna! :)





Må Allah ge oss den bästa partern som behandlar oss väl, Amin! / Syster A

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0