Kärleken till Allah OCH Profeten (salla Allahu 'alyhi wa sallam)

Han (salla Allahu 'alyhi wa sallam) är den bäste av människor som gått på den här jorden, den mest älskade människan till Allah och det finns ingen väg till frälsning, paradiset och framgång förutom genom honom. Man kan inte vara muslim om man inte sagt trosbekännelsen vilket gör att älska profeten (salla Allahu 'alyhi wa sallam) är oerhört viktigt. Man bevittnar att ingen är värd att dyrkas förutom Allah OCH Hans sändebud. Det är alltså den andra delen av trosbekännelsen.

Många muslimer säger att de följer profeten (salla Allahu 'alyhi wa sallam) fast de inte vet särskilt mycket om honom. En rättighet är att vi måste älska honom, vi måste tro på honom och ära honom, följa honom och ha honom som domare, säga salla Allahu 'alyhi wa sallam varje gångs hans (salla Allahu 'alyhi wa sallam) namn näms. (De som inte gör det är snåla). En av hans (salla Allahu 'alyhi wa sallam) rättigheter är att vi ska älska honom mer än våra föräldrar, barn och alla andra människor. En av islams grunder är att älska Allah och profeten (salla Allahu 'alyhi wa sallam) av hela sitt hjärta. Att älska Hans profet (salla Allahu 'alyhi wa sallam) är att älska Allah. Tycker man om Allah, så tycker man om det Han gillar. Kärlek är en drivkraft för människan som leder till dyrkan.

Man får ingen framgång om man inte älskar Allah och profeten (salla Allahu 'alyhi wa sallam) först, och älskar andra för Hans skull, och hatar att begå synder. Du ska sätta kärleken till Allah före allt du tycker om. Sätt profeten (salla Allahu 'alyhi wa sallam) före alla andra förutom Allah!

"Säg: Om era fäder och era söner och era bröder och era hustrur och er släkt och de ting som ni förvärvar och de varor för vilka ni oroar er att de skall förbli osålda och era ombonade hem- [om allt detta] står ert hjärta närmare än Gud och Hans Sändebud och kampen för Hans sak, vänta då tills dess Gud ger Sin vilja till känna; Gud vägleder sannerligen inte dem som visar trots och olydnad" (Koranen sura 9, vers 24). De som sätter andra saker (personer) före Honom är vilse! Han vägleder inte de som är olydiga.

"Ändå finns det människor som sätter upp medgudar vid Guds sida och ägnar dem en sådan kärlek som [bör] ägnas Gud. Men de troendes kärlek till Gud är starkare. Om bara dessa syndare kunde se- som de skall se när de står [inför] straffet- att all makt tillhör Gud och att Gud straffar med stränghet!" (Koranen sura 3, vers 165). De troende älskar Allah före allt annat.

"Profeten är närmare de troende än de är sig själva" (Koranen sura 33, vers 6). Den här versen bevisar att profeten (salla Allahu 'alyhi wa sallam) ska komma först. Han ska stå oss närmare än oss själva. Lydnad till honom kommer före det vi vill.

Tecken på kärleken till profeten (salla Allahu 'alyhi wa sallam) är att man följer honom och hans sunna. Man håller fast vid hans (salla Allahu 'alyhi wa sallam) sunna och avstår från det som är förbjudet. Man följer sanningne, och bryr sig inte om hur många/få som går rätt väg. Han (salla Allahu 'alyhi wa sallam) var ett levande exempel för Koranen, så glöm inte honom!





Må Allah vägleda oss till den rätta och raka vägen, Amin! / Syster A


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0