Dua'a

Att göra dua är motsvarigheten till "att be". Så när man säger "gör dua för våra systrar och bröder" betyder det samma sak som "be för våra systrar och bröder". I grunden handlar det helt enkelt om att be till Gud med uppriktighet och allvar. Allah har beordrat oss att göra dua, åkalla Honom och Han besvarar våra böner. Det finns ingen annan som kan besvara våra böner och hjälpa oss eller ge oss vad vi ber om, förutom Allah som har makten att göra det. 

Dua är en del av gudsdyrkan och Allah gillar när vi vänder oss till Honom. Allt detta gör att hjärtat strävar mer och mer till att närma sig perfektion och bli en av Allahs främsta tjänare. Därför sitter tusentals människor idag, hoppressade och läser vackra dua, och fäller många tårar när de ber Allah om förlåtelse.


Be Allah om vad du än behöver, även om det någon liten småsak, för Han är den Ende som kan få saker att bli uppnåeliga och saker att bli verklighet. Om du vill se dina böner besvaras under tunga tider, måste du be tungt under lätta tider. När du ber, försäkra dig om att du ber med hela ditt hjärta och var säker på att bönen kommer besvaras. Man kan göra duaa när som helst men det finns vissa tillfällen då det är extra bra att göra det, tex på Arafatdagen, under Ramadan, på fredagar, under sista delen av natten, vid gryningen, när man gör sujuud, när det regnar, mellan adhan och iqamaah,  vid panik och när ens hjärta är mjukt och ömt osv. 

Glöm inte våra behövande i er duaa inshaAllah, det är till stor hjälp och det minsta vi kan göra! Och kom ihåg att vi är närmast Allah när vi gör sujod, så passa på att göra dua då!


                                             

Må Allah besvara alla våra böner, Amin! / Syster A


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0