Vad islam säger om musik

Assalamo aleykom! Hoppas ni är i bästa tillstånd av iman, glädje och hälsa inshaAllah! :)

Musik ÄR förbjudet. Många tror inte att det är det, men det är så det är. Vissa muslimer vill bara inte tro det och vägrar acceptera denna lag. Varför är det inte tillåtet? Det finns mycket fara med musik. Musik gör hjärtat sjukt och får en att glömma bort Allah och meningen med livet. Ibland nästan avgudar folk sångare. (Tex, se bara på olika konserter där folk skriker och tjejer till och med svimmar). Musik har blivit en livsstil och styr ungdomarnas liv helt och hållet (klädsel, svordomar, osv). Det finns alltså musik som är dålig inspiration, som glorifierar våld, sexism, droger osv. Många låtar har inga bra budskap alls, så varför ska man slösa sin tid på sånt? Det kallar till onska och kan leda till sartanism (då man dyrkar satan).

När man frågar kompisar vad de har i mobilen eller på sin mp3 spelare finns det oftast musik. Hur många har Koran istället? Musik får en bort från sanningen. Många påstår att musik inte är särskilt viktigt och att det inte en så stor synd, men sen när blev något i islam oviktigt? Sen finns det ju vissa grejer som är viktigare än andra, men ALLT i islam är såklart fortfarande viktigt.

De flesta vet nog att musik är haram och när man lyssnar på musik syndar man, men sen att vissa säger att det är tillåtet (fast det inte är det) till andra gör ju synden bara ännu större. Det är en plikt att vara uppriktig för sin religion och söka efter sanningen. Hör man något autentiskt, ska man följa det.

" När de troende kallas inför Gud och Hans Sändebud för att han ska döma i det som rör dem, kan deras svar inte bli annat än detta: "Vi har hört  [kallelsen] och vi lyder"; dem skall det gå väl i händer."
(Koranen sura 24, vers 51).  Islam handlar om att underkasta sig till Allah och man ifrågasätter inte regler, "Varför är det haram?" osv, Allah vet vad som är bäst för oss.

"Troende! Lyd Gud och lyd Sändebudet och dem bland er åt vilka myndighet och ansvar anförtrotts; och om ni råkar i tvist om något, överlåt då avgörandet åt Gud och Sändebudet, om ni tror på Gud och den Yttersta dagen. Detta är bäst och det [gynnar] en riktigt och lycklig utgång." (Koranen sura 4, vers 59).  Man ska vägledas av Koranen fast att man köper tokprat ( som att musik skulle vara tillåtet) gör att man blir vilse. 
 
"Gud har [steg för steg] uppenbarat det skönaste budskap, en Skrift vars olika delar [binds samman av] inre överensstämmelse och där sanningarna framställts i motsatspar. (Dess högstämda ordalag) framkallar rysningar i huden hos dem som fruktar sin Herre; men därefter mjuknar den och deras hjärtan [öppnar sig] för påminnelsen om Gud. Med denna [Skrift] vägleder Gud den Han vill; men den som Gud låter gå vilse finner ingen som leder honom på rätt väg." (Koranen sura 4, vers 23). 

Vissa säger att man inte syndar om man njuter av något (tex musik). Argumentet att man njuter av det håller inte, tex att ha zina njuter man av, men det är ju helt förbjudet. Så, bara för att man njuter av en sak betyder det inte att det är tillåtet. På domedagen kommer ingen annan att gynnas förutom de som har ett frikst hjärta, vilket man inte får om man lyssnar på musik. Man slösar bara på sin tid, till skillnad från om man lyssnar på föreläsningar eller Koran så får man belöning!

Ta inte sång och instrument framför Koranen. Kärlek till musik OCH Koranen går inte ihop, det ska vara antingen eller. Har ni någongång hört att en person lyssnar på musik i tex två timmar, men sen på Koranen också? Det tror jag inte. Koranen är Allahs tal och musik är Sheytans, vilken ska man då välja?

Istället för att lyssna på musik, lyssna på koran! Jag kan starkt rekommendera en grej för er. Alla använder ju sina mobiler, om ni ringer 151, vilket för övrigt är gratis, så får ni koranläsning på antingen arabiska eller svenska för dem som vill det. Ni får själva välja vilken sura ni vill lyssna på. Hur bra är inte det? 




Må Allah ge oss vägledning och skydda oss från Sheytan, Amin! / Syster A


Kommentarer
Postat av: Marja

En av de bästa texterna jag läst på länge, Tack..

2011-08-07 @ 08:55:41
Postat av: Syster A

Vad bra att du tycker det! Inget att tacka för ;)

2011-08-07 @ 16:37:53
URL: http://lyckaniislam.blogg,se
Postat av: Faiza

Mashallah , må allah skydda oss från shaytan

2011-10-28 @ 23:15:19
Postat av: birgit J

Jag älskar musik, en dag utan musik är en förlorad dag. Jag är inte och kommer aldrig acceptera religion som förbjuder musik. Jag är antirasist, studerat islamologi på universitet, hyllar tolerans och avskyr dogmatism

2014-07-05 @ 12:59:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0