Be varje bön som om den vore din sista

Ibn al-Qayyim (må Allah den Allsmäktige vara nöjd med honom) sa: "Varje tjänare kommer att stå framför sin Herre vid två tillfällen: Den första i denna värld, (vid Bönen i detta liv), och den andra i det nästkommande liv. Om den första är väl utförst, kommer nästa att vara utmärkt. Om tjänaren försummar första mötet kommer andra mötet vara ett resultat" (Kitab al-Fawaed).
Mina syskon, hur många gånger säger man inte "Allaho akbar" under bönen? Tänk på vad det betyder varje gång ni säger det. Varje ord och rörelse har en betydelse. Vi måste förstå det vi läser, då blir bönen djupare och man koncentrerar sig mer. Koncentration är ju en del av bönen.  Detta säger jag inte bara till er utan det är till mig själv också såklart! Tänk på denna hadith som inshaAllah kommer få er att förbättra er bön!
Profeten Mohammed  (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sa: "Minns döden i er bön, för då personen under sin bön kommer ihåg döden är varsam att förbättra sin bön, och be bönen såsom du inte kommer att kunna be därefter, var försiktig och skydda dig från varje handling (som får dig) att be om ursäkt för". (Autentisk, al-Albany).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0