Tänk på vad du säger!

Om du använder dåligt språk, gör du bara klart för alla hur långt bort du verkligen är från Allah, eftersom dina ord är i verkligheten en återspegling av ditt eget inre jag!
Svär inte, ljug inte, baktala inte, var inte arg, det är bara du som förlorar på det i slutändan. Ha tålamod. Tänk på att de som snackar skit om andra i din närvaro, snackar skit om dig i din frånvaro subhanAllah...  Använd fina ord, kom ihåg att Gud alltid hör dig, säg "mashaAllah", "al-hamdulillah", "subhanAllah", "stafforollah", "Allaho akbar" osv hela tiden. Glöm inte din Herre. Vi ska leva som goda muslimer och visa respekt för varandra. Var ett gott exempel. Som jag brukar säga, tänk på vad du säger så att du inte säger vad du tänker! // Syster A

TaqqabAllahu minna Wa minkum!

...  Må Allah acceptera (fastan) från oss och från er, Amin!


Picture


Allaahu Akbar, Allaahu Akbar, Laa ilaahaa illallaah 
Allaahu Akbar, Allaahu Akbar, wa lillaahil-Hamd!

En del av mig

Pennan sa till suddgummit: "Tack, för att du hjälper mig  att sudda bort alla mina misstag jag gör hela tiden."
Suddgummit, som satt högst upp på pennan, svarade: "Det är sådant jag gör."
Pennan sa då: "Men du förlorar ju en del av dig i processen?"
Då svarade suddgummit: "Det spelar ingen roll, för du är en del av mig..."
Har du kommit på vilka pennan och suddgummit är? Det är såklart dina föräldrar, så ta god hand om dem!

Eid mubarak kära muslimer!

Nu är Eid al-fitr hääär! Kan ni förstå det? För det kan inte jag. Vet inte vad jag ska tycka, är glad över att det är Eid men samtidigt ledsen över att Ramadan redan är slut. Det gick hur fort som helst, alltså till slut tänkte man ifall man verkligen gjort sitt bästa under Ramadan eller inte? Om man typ kunde ha gjort ännu mer... Må Allah sbt göra så att vi får uppleva flera Ramadan till och förbättra oss som muslimer, Amin!


Eid al-fitr är den högtid då man avslutar fastemånaden. Högtiden kallas ofta kort för eid, vilket betyder "en återkommande lycka eller festglädje". Firandet pågår i typ tre dagar, av vilka det är den första dagen som är viktigast då man gör eidbönen. Den här högtiden är som ett tack och glädje för varje muslim, man firar att Ramadan är slut. Fastan är en handling av dyrkan bara för Allahs skull. Under Eid ägnar vi oss åt gemensam dyrkan där man ber, ger allmosor, besöker vänner och släktingar och utbyter hälsningar och gåvor. Så mina kära bröder och systrar, njut av dessa dagar och var stolta över er själva för ert kämpande, och glöm inte att be till Allah hela tiden samt fortsätta att dyrka Honom även nu! 

Önskar er alla en riktigt glad Eid! Må Allah acceptera vår fasta och besvara våra böner samt ge oss lycka och det goda här i livet, Amin! / Syster A

 


När är Eid egentligen?

Assalamo aleykom! Det har gått alldeles för snabbt. SubhanAllah, tiden bara rinner iväg. Många undrar när Eid är, och det är antingen imorgon eller på onsdag. Månaden är som profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) har förklarat i saheh al-bukhari 29 eller 30 dagar lång. Alltså är det den 29:e dagen vi fastar idag, och Eid är antingen den 30:e eller 31:a dagen. Om man ser nymånen så blir den 29 dagar och eid på tisdag, om det t.ex. är molningt eller att nymånen inte kommit än så blir eid på onsdag och Ramadan 30 dagar. Början och slutet av Ramadan kan bara beslutas när man ser månen i himlen. Månaden börjar med den nya månen och månaden slutar med en nymåne. Man undrar alltid när Ramadan börjar och slutar. Enligt den traditionella metoden, som nämns i den heliga boken Koranen är det att titta på himlen och kolla efter nymånen. Denna observationen av månen markerar början av Ramadan och ramadan slutar när nymånen syns igen.
Berättat av Ibn ’Umar:

Jag hörde Allahs Budbärare (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam)  säga, ’’När ni ser nymånen (för månaden Ramadan) börja att fasta och när ni ser nymånen (för månaden Shawwal) sluta att fasta; och om himlen är molnig (och ni inte kan se månen) anse då nymånen (månaden) Ramadan (som 30 dagar).


Så vänta bara på månen! Eid är snart inne kan ni förstå det? Vilken ära det har varit att få fasta den underbara månad av Ramadan, jag önskar er en bra framtid, må vi alla se sötman i islam,  må Allah ha accepterat vår fasta och våra böner och förlåtit våra synder, Amin! Blir det vår sista ramadan så må Han vara nöjd med oss innan Han tar våra själar, assalamo aleykom wa rahmatullahi wa barakathu och Eid mubarak!// Syster A

Vad är skönhet?

Vad är skönhet för dig? Kläder? Smycken? Smink? Ditt leende eller ditt skratt? Är det hur din kroppsbyggnad är eller sättet du klär dig på? Tänk om hela världen var blind, VEM skulle du då imponera? Om dina medmänniskor var blinda, skulle du satsa mer på din skönhet med tanke på att ingen skulle se dig? Skönhet handlar inte bara om hur du ser ut eller klär dig, det är det yttre och vem ska se detta om alla är blinda? Skönhet är inte bara ditt utseende. Din personlighet gör dig vackrare. Din insida gör dig vacker. Du är vacker precis som du är, precis så som Allah har skapat dig. Du är vacker med eller utan smink. Du är till och med vacker med dina tjocka ögonbryn, 3abaya och som nyvaken och med alla dina finnar. En kvinna som klär sig för männens öga kommer aldrig kunna jämföra sig med kvinnan som klär sig för att göra Allah nöjd och det är vad skönhet är!   


                            

Må Allah (sbt) ge oss den bästa skönheten, Amin! // Syster A


Vaddå ingen handskakning?

En brittisk man frågade en Shaykh:
- Varför är det inte tillåtet för en muslimsk kvinna att skaka hand med en man?
- Får du skaka hand med drottning Elizabeth? svarade Shaykhen mannen.
Självklart inte! Bara särskilda personer får skaka hand med drottning Elizabeth.
Våra kvinnor är drottningar, och drottningar skakar inte hand med främmande män". Det blev Shaykhens kloka svar!

                              


Tunga ord mashaAllah! Ge lite jämförelse och svara på ett bra sätt som får den andra/nyfikna personen att tänka om lite. Även fast personer kan tycka att kvinnor inte skakar hand med män är överdrivet, så kanske de inte har så mycket att säga när de får det här svaret tex. Det är såna ord man ska svara med. Islam får oss kvinnor att känna oss så speciella al- hamdullilah!  // Syster A

Glöm inte!

Nu är Ramadan snart slut så glöm inte Zakat ul fitr som innebär att familjen under Ramadan betalar en viss summa (frivilligt om man vill skänka mer) till fattiga och de som verkligen behöver det. Vill påminna er att betala Zakat i god tid, så att den når de mest behövande under Ramadan. Abu Hurairah (må Allah vara nöjd med honom) berättade att profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sa: "Den som inte ger zakat från det som Allah har skänkt en person, så kommer det inför denna person att formas en hane orm med blankt huvud och den har två prickar ovanför sina ögon. Den kommer att omsluta honom på Domedagen och bita hans kinder sägandes: ' Jag är dina pengar, jag är din rikedom'." (al- Bukhari). Ser ni? Det är oerhört viktigt! Var aktsamma och snåla inte, våra syskon där ute behöver oss verkligen! Ge en 100 lapp, och tänk sen att du gjort något bra och får belöning inshaAllah. Det är vår plikt att hjälpa varandra, vi kanske inte bidrar så mycket men det gör i allafall någon skillnad.


"Allahs sändebud (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) förpliktigade en välgörenhet efter fastan [Zakat al-Fitr] för varje tjänare, fri person, man, kvinna, barn och vuxen av muslimerna" [al-Bukhari & Muslem]

 Se nu till att betala den i god tid så att den organisation eller förening får möjlighet att förmedla den till de fattiga innan Eid-dagen. Inte vill väl vi att våra syskon ska må dåligt när vi alla muslimer borde fira stort på Eid dagen? Kom inte på Eid- dagen och säg "Åh nej, jag har inte betalt Zakat ul fitr", vi måste göra det innan! Tänk på hur svårt alla stackars människor har det runt om i världen, låt oss bidra med lite pengar och i allafall ge de en bra Eid! Vi kan inte låta de lida så som de gör, och glöm inte att göra dua för dem hela tiden...Önskar alla en välsignad fortsättning av Ramadan och en glad Eid! Må Allah vara med våra behövande syskon och med oss alla, Amin! / Syster A

Passa på!

Det är extra bra att spendera tid i mosken under dessa sista tio dagar av Ramadan. Aishaa (må Allah vara nöjd med henne) sa: "Profeten Muhammad (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) brukade bosatta sig i moskén under de tio sista dagarna av Ramadan tills det Allah avled honom, därefter gjorde hans hustrur det" [al-Bukhari & Muslem]. 


De troendes moder, Aishaa (må Allah vara nöjd med henne) sa också: "Då de tio sista dagarna [av Ramadan] inleder brukade Profeten  (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) dra åt midjan [verkar allvar], hålla sig vaken om nätterna [för bön och Koranläsning] och väcka sin familj [för att delta]" [al-Bukhari & Muslem]. Så därför, försök få med er hela familjen att delta, ju fler desto bättre, och mer belöning! 


Aisha - må Allah vara nöjd med henne - sa även : "Profeten  (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) brukade tillbringa de tio sista dygnen av Ramadan i moskén. Han (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sa: Försök uppleva Allmaktens natt under de tio sista nätterna av Ramadan. [al-Bukhari]. Så ta vara på den här chansen, missa inte laylat tul qadr! Be extra mycket och gör dua, läs koran och satsa extra mycket nu när det är så lite kvar. Vet att den är ganska jobbigt att stå och be så länge, men tänk på vilken belöning du får! Och hur ofta ber du så egentligen? Och kom ihåg att vi ska fortsätta dyrka Allah efter Ramadan också! Var extra mycket i mosken som vår älskade profet (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam). Det är upp till var och en hur ofta man gör det, men ju fler dygn, desto större belöning!


         

AL-QADR (ALMAKTENS NATT)

I GUDS, DEN NÅDERIKES, DEN BARMHÄRTIGES NAMN

[97:1]SE, VI har uppenbarat denna [heliga Skrift] under Allmaktens Natt.

[97:2]Och vad kan låta dig förstå vad Allmaktens Natt betyder

[97:3]
Allmaktens Natt är mera värd än tusen månader;

[97:4]då stiger änglarnas härskaror och Anden ned med sin Herres tillstånd för [att utföra] alla [Hans] uppdrag.

[97:5]Den [Natten andas] fred till dess dagen gryr! Bismi Allahi alrrahmani alrraheemi

1. Inna anzalnahu fee laylati alqadri

2. Wama adraka ma laylatu alqadri

3. Laylatu alqadri khayrun min alfi shahrin

4. Tanazzalu almala-ikatu waalrroohu feeha bi-ithni rabbihim min kulli amrin

5. Salamun hiya hatta matlaAAi alfajri
De tio sista dagarna, det får du inte missa!

ALL LOV PRIS OCH TACKSAMHET TILLKOMMER ALLAH (SWT), VI TACKAR HONOM BER HONOM OM FÖRLÅTELSE OCH BER HONOM OM SKYDD. JAG BEVITTNAR ATT DET INTE FINNS NÅGON GUDOM VÄRD DYRKAN FÖRUTOM ALLAH (SWT) OCH JAG VITTNAR ATT PROFETEN MUHAMMED (SAW) ÄR HANS SÄNDEBUD.

Assalamo Aleykom wa Rahmato Allahi wa Barakato bröder och systrar, hoppas ni befinner i bästa tillstånd av Iman och kärlek! Kan ni fatta att det är ungefär 7 dagar kvar tills Ramadan är slut? SubhAllah bara igår var man jätte taggad och förberedde allt inför den Heliga månaden Ramadan och nu.. Den är snart slut, tiden går för fort att jag knappt känner av den och subhAllah jag känner att det är tiden som styr över mig och det är inte jag som styr över tiden och här ser vi, en av domedagens tecken ('alamat sa'a). Fine, nu ska vi inte prata om det utan det jag hade i tankarna var DE TIO SISTA DAGARNA, jag vet att jag skriver det sent men kher inshAllah bättre sent än aldrig. Eller hur?

Jag börjar med en hadith som A'ishah (radiya Allaho 'anha) rapporterar: "Under dessa tio nätter i ramadan, brukade Profeten (Allahs frid och välsignelser vare över honom) spendera nätterna i dyrkan. Han brukade också väcka sin familj." [Sahih Al-Bukhari]

Profeten Muhammed (SAW) brukade utföra handlingar under dessa dagar som han i vanliga fall inte brukade göra. Tänk er att det är årets mest värda natt då den Heliga Koranen sändes ner till vår älskade sändebud (SAW), Laylatul qadr som är bättre än TUSEN månader. Det är en natt under vilken är en dyrkans handling motsvarande 83 års dyrkan subhAllah så stor är denna natten mina syskon låt inte dessa få dagar som är kvar gå dig förbi utan du ska utnyttja det på bästa sätt och låta den vara den allra bästa natten. Lägg ner all eran tid på ibadah och dikr, ansträng er så mycket som möjligt för wuAllahi om du verkligen insåg vilken betydelse denna natt hade du gjort mycket mer ifrån dig. Passa på att göra nattböner (Qiyamul-Layl), Koranenrecitation, välgörenhet, goda handlingar och så hoppas man på att få Allahs goda belöning och förlåtelse.  

Laylah al-Qadr är en av de udda nätterna. A'ishah (ra) rapporterar att Allahs budbärare (Allahs frid och välsignelser vare över honom) sade: "Sök Laylah al-Qadr under de udda nätterna under de sista tio dagarna i Ramadan." [Sahih al-Bukhari (1913) och Sahih Muslim (1169)]

Vi vet inte när Laylatul Qadr är exakt men därför bör vi hela tiden göra ibadah (dyrkan). Profeten (SAW) sade: "Vi ska söka efter Laylah al-Qadr genom att ägna oss åt extra dyrkan.

Du’a (åkallan) under Laylatul Qadr:


I en hadith som rapporterats av Ahmad, at-Tirmidhi, an-Nasai och Ibn Majah frågade de troendes Moder, Aishah profeten (saws) vilken åkallan (du’a) hon skall göra under Allmaktens Natt (Laylatul-Qadr). Profeten sade att hon skulle säga:
”Allahumma, innaka afuwwun tuhibbul afwa fa´fu anni.” (Åh Allah, Du är All-Förlåtande, Du älskar förlåtelse, så förlåt mig.)


Försök att utnyttja varenda dag och natt som återstår av Ramadan innan det är försent!
Om du inte tar vara på detta värdefulla tillfälle och återvänder i ånger till Allah, när ska du göra det då?JAZAKOMO ALLAHO KHER, WASALAMO ALEYKOM WA RAHMATO ALLAH! // Syster S

Duaa

Må Allah belöna oss för vår givmildhet och låta våra bidrag vara en stor del av våra goda handlingar i vågen på Domedagen. Må Han, den Allsmäktige, belöna oss med det bästa denna jord kan erbjuda och belöna oss med högsta graden av paradiset för att vi tillsammans kämpar och strävar efter att sprida Hans vackra ord till människors hjärtan. Må Han, den Bamrhärtige belöna oss för vårat tålamod, må Han förlåta oss våra synder och förena oss alla i Paradisets trädgårdar, samt ge oss det goda här i livet, Amin, Amin, Amin!

// Syster A

Alla dessa fördomar...

Det finns många som är intresserade av islam och fascineras av muslimer, samtidigt som de är rädda för oss. Rädda på grund av alla fördomar man får genom åren. På allvar tror vissa att muslimer slår sina fruar, bor i harem, att kvinnan inte har några rättigheter och att det enda vi gör är att stå i köket och passa upp på männen. Att det är synd om kvinnor och att vi är förtryckta, något som är en ganska vanlig föreställning bland folk i väst. Samtidigt undrar jag, vill dessa personer som tänker så inte försöka förstå varför muslimer behandlar sina kvinnor så där, om det verkligen har med islam att göra? Är det inte en plikt för varje människa att ta reda på saker man undrar/tror istället för att döma?

Saknar man kunskap om något är det lätt att skapa en bild utifrån det man har läst eller hört, utan att fördjupa sig mer eller vara mer kritisk. När man saknar kunskap ger man utrymme för rädslan och fördommarna. En sak som många icke-muslimer missar, är andligheten i religionen. Man diskuterar lagar och regler, rättigheter och skyldigheter, men nästan aldrig andligheten, att underkasta sig Guds vilja, att lägga sitt liv i Guds händer, den där känslan i hjärtat. Man ser islam som en ideologi istället för en religion, och hur förklarar man för en omgivning som inte ger utrymme för andlighet vad det betyder att bli muslim? Jag snackar inte bara om människor som har fördomar om islam, visst finns det muslimer som har fördomar om andra också, vilket är helt fel. Vart har respekten försvunnit? Sedan finns det ju många som konverterar till islam, och jag syftar nu på kvinnor. Tror ni själva att dessa kvinnor vill konvertera till en "förtryckt" religion? Det verkar ju inte logiskt. Tyvärr är det så att media sprider mest fördomar om islam. Sen fattar jag inte att folk kan bli så otroligt hjärntvättade.
MEN, tänker inte bara skylla på icke-muslimer. Vi muslimer har minst lika stort ansvar. VI måste vara bra förebilder, visa vilken underbar religion vi har och vara goda människor. VI måste vakna upp och se till att dessa fördomar försvinner. Vi är faktikst ganska många muslimer i Sverige om man tänker efter. Ska vi bara låta alla dessa fördomar vara? Om alla tänker "Jag kan inte göra något" så kommer vi ju ingen vart! När någon händelse inträffar, som självmordsbombare/slöjförbud osv behöver muslimer inte flippa ur totalt. Visst blir vi arga som blir behandlade på det sättet, men det är som att media typ väntar på att muslimer ska kaosa bara för att visa andra att islam är sådär, muslimer som flippar sönder bara för en "teckning". Vi måste agera på rätt sätt. Och en till sak, nu menar jag inte att man ska bli bästa vän med icke-muslimer eller något, men om VI alla lär känna varandra så kommer fördomarna också försvinna. Vad väntar vi på? Ett tecken? Lösningen kommer inte hur som helst direkt, det är vår plikt att visa att fördomarna inte stämmer och att det endast är brist på kunskap! Må Allah ge oss tålamod och hjälpa oss att kämpa mot alla fördomar, samt skydda oss från det onda, Amin! // Syster A

Påminnelse

Livet känns tufft, man orkar inte mer. Det känns som att smärtan aldrig kommer gå över och att ingenting hjälper. Man vill liksom bara stänga in sg själv och vara ifred. Men håll ut! Vad det än gäller, Allah ser och hör alltid dig, samt prövar dig hela tiden. Glöm aldrig att du inte är ensam, vänd dig till Allah när du behöver hjälp, spelar ingen roll vad det handlar om. Gör duaa om allt möjligt och be med hjärtat! Och tänk på att efter varje svårighet kommer lättnad inshaAllah! Ha sabr och se livet som en prövning!


                                


Sitt med folket

Harun ibn Abdillah al-Hammal sa: ”Ahmad ibn Hanbal kom till mig igår kväll och knackade på min dörr. Jag sade: ‘Vem är det?’ Han svarade: ‘Det är Ahmed.’ Jag lät honom snabbt få komma in och utbytte hälsningsfraser.

Jag sa: ‘Har du kommit för något särskilt behov, Abu Abdillah?’

Han svarade: ‘Ja. Du har varit på mitt minne hela dagen.’

Jag frågade: ‘Varför det?’

Han svarade: ‘Jag gick förbi dig idag och du föreläste för människorna medan du satt i skuggan. Folket däremot satt i solen med sina pennor och böcker i sina händer. Gör inte det igen! Om du sitter, sitt då med folket.’


             

Hur tacksamma är vi egentligen?

ALL LOV PRIS OCH TACKSAMHET TILLKOMMER ALLAH (SWT), VI TACKAR HONOM BER HONOM OM FÖRLÅTELSE OCH BER HONOM OM SKYDD. JAG BEVITTNAR ATT DET INTE FINNS NÅGON GUDOM VÄRD DYRKAN FÖRUTOM ALLAH (SWT) OCH JAG VITTNAR ATT PROFETEN MUHAMMED (SAW) ÄR HANS SÄNDEBUD.

Assalamo Aleykom wa Rahmato Allahi ta'ala wa Barakato bröder och systrar, må inshAllah befinna er i bästa tillstånd av Iman och hälsa. Hoppas fastan går bra för er inshAllah!

SubhAllah det är en grej vi människor aldrig visar, tacksamheten till Allah (SWT) vi ska ständigt klaga på lilla minsta.

Allah (SWT) säger i koranen : "Och bevara Mig i minnet, så skall Jag minnas er; var Mig tacksam och förneka Mig inte!" [2:152]

Allah (SWT) nämner i flera ställen i koranen om tacksamheten och hat t.o.m nämnt tacksamheten tillsammans med Iman. Allah (SWT) säger i en annan vers: "Varför skulle Gud vilja straffa er [för gamla synder], om ni visar [Honom] tacksamhet och tror [på Honom]? Gud, som har kunskap om allt, erkänner [Sina tjänares] förtjänster." [4:147]

Allah (SWT) har delat in människor i två kategorier, de tacksamma (shukr) och de otacksamma (kufr). Allah Den Barmhärtige säger:
"Vi har visat henne [hennes] väg, [och det är sedan hennes sak] att antingen visa tacksamhet [och följa vägledningen] eller att visa otacksamhet och så förneka [Oss]." [76:3]

Och i andra verser säger Allah (SWT) också: "Och [minns att] er Herre tillkännagav [för er]: 'Om ni visar tacksamhet skall Jag ge er en större [belöning], men om ni visar otacksamhet skall Jag sannerligen ge er ett strängt straff!" [14:7]

"Om ni förnekar [Gud skall ni veta att] Gud inte behöver er [tro]. Han ser inte otro och otacksamhet hos Sina tjänare med tillfredsställelse [- det är ett ont -] men visar ni tacksamhet är Han tillfredsställd för er skull. Och på ingen bärare av bördor skall läggas en annans börda. En gång skall ni återvända till er Herre och Han skall låta er förstå vad era handlingar [var värda]. Gud vet vad som rör sig i människans innersta." [39:7]


Så ser ni mina syskon hur viktig tacksamheten är hos Allah (SWT) ? Men vi ska städigt klaga på maten, kläderna vi har, hemmet vi bor på. Varför kan vi istället inte tänka på de som har det värre? Vi har walhamdulillah ALLT, vi saknar ingeting. Läs noga på denna berättelse och kom ihåg det! 

Fatimah och Ahmed är ett par som bor i Iran, han är konstnär och hon är en duktig hemma fru.
Han är hennes ben och hon är hans händer! Ibland sjunger han och hon lyssnar och ibland promenerar de tillsammans ute i naturen. De är lyckliga och saknar ingenting!
Så min fråga är nu vad är det vi saknar för att leva lyckligt jämfört med dem ?

1.JPG3.JPG
4.JPG6.JPG
7.JPG8.JPG
10.JPG13.JPG14.JPG
// Syster S


Är sjukdomar verkligen så illa?

Visste du om att sjukdomen betyder att Allah tycker om dig? Sjukdomen kommer inte till en person utan Allahs makt. Enligt islam är sjukdom något som man bör acceptera och se som en påminnelse från Allah. Och när man befinner sig i en svår situation bör man ha tålamod och förhoppningar. Som troende muslim bör man aldrig se livet som en utväg ur det svåra, självmord är totalt förbjudet och absolut ingen lösning på så väl psykisk ohälsa som fysisk. Men varför drabbas människan av sjukdomar? Varför gör Han, den Allsmäktige oss sjuka? För att göra så att vi lider? Nejnej! Allah prövar människan med sjukdomar för att ta bort hans/hennes synder.

 

 

Enligt en hadith sa Profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam):"Den muslim som drabbas av ett ont sjukdom, eller liknande kommer Allah att ta bort en synd på grund av det, liksom löv faller från träd." (Bukhari och Muslim)

 

 

Under hösten ser vi hur löven faller sakta men säkert, detsamma gäller synder, sjukdomen gör att de faller bort, tills man blir syndfri. Så se detta som en prövning som ger gott i slutänndan, och ha tålamod!

 

 

 

 

 


Hur var det nu med pojk/flickvän i islam?

Som många vet, så finns det inget som heter pojkvän och flickvän i islam. Det är så det är, men det är bara så att många muslimer inte följer det. Koranen beskriver klart och tydligt att det som ska ske mellan en man och en kvinna är äktenskap inför Allah och ingenting annat. Att umgås med en man som man inte är släkt eller gift med (eller umgås med en kvinna som man inte är släkt eller gift med) är inte tillåtet. Allaho 'alam, Allah vet bäst. Därför är det omöjligt att ha en pojkvän eller flickvän, eftersom man med pojkvän, flickvän och även "bara vänner" oftast har känslor, tar i varandra och visar sig utan slöja, vilket man inte ska ska göra.


Vi alla vet hur det är för speciellt ungdomar idag. Man blir förälskad (kanske i fel person) och vet inte hur man ska göra. Antingen blir man ihop med personen eller tänker på giftermål direkt för att undvika haram. Sen får man stå ut med föräldrar som tycker att man blivit galen eftersom att man redan nu tänker på giftermål. Blir man tillsammans kanske man tänker att man gör fel, men man vill inte lämna killen. Det skulle göra för ont. Men äktenskap är liksom för tidigt, kanske vore det bättre att vara tillsammans istället? Om man tänker efter förstår man att dessa relationer inte fungerar. Förhållanden innebär oftast inte att en man och en kvinna som inte är släkt eller gifta umgås inte får känslor för varandra, inte stirrar på varandra, inte pratar om privata ämnen, inte ser varandra utan kläder och inte rör vid varandra - därför finns det inget som heter pojkvän och flickvän i Islam. Dessutom, hur många gånger har man inte hört från sina vänner att de blivit sårade på grund av att ens pojkvän sårat en och lämnat en, benhandlat en hur som helst och livet känns kefft?


Idag använder ungdomar orden "Jag älskar dig" heela tiden. Till och med 14-åringar har förhållanden och tänker att snubben/bruden är ens framtid redan. Sedan gör man slut, blir sårad, träffar någon annan, blir tillsammans, funderar på framtiden, förhållandet fungerar inte och så går cirkeln. Ordet älska ska man inte missbruka hur som helst. Man kan inte bara använda det som ett vanligt ord. Det betyder faktiskt mycket. Varför slösa sin tid på flera förhållanden? Det finns viktigare saker i livet. Och sen, när man känner sig redo, kan man fundera och leta efter den rätte. Istället för att ha flera killar under sin ungdom och bli sviken, skulle det inte vara bättre med någon som behandlar dig väl, som är en god människa, som älskar dig för den du är och inte bara för ditt utseende, som visar respekt och dessutom fruktar Allah som du gör, och som du kan leva med resten av ditt liv? Äktenskap är viktigt inom islam, men det är inte något man kan ge sig in i bara sådär. Tänk efter noga om du verkligen vill och känner dig redo, sen måste man ju förstås hitta sitt livs kärlek...


Även vanliga vänskapsrelationer mellan en man och en kvinna är förbjudet, eftersom det innebär frestelser och otrygghet (för kvinnan). Förbudet handlar om att kvinnan och mannen ska vara starka i sig själva och hålla tillbaka sina lustar tills de kan gifta sig, men också att kvinnan ska vara trygg och inte befinna sig ensam med en man som kan utnyttja henne. Och både en man och en kvinna kan frestas till saker som är förbjudet om de är ensamma med varandra. Hadithen om att när en man och en kvinna är ensamma så är shaytan den tredje personen talar tydligt om detta. Du förstår, han kom in i din telefon och din chatt långt före någon annan. Men till skillnad från regeringen, lyssnar och tittar han inte bara. Han viskar saker hela tiden. Han vet nämligen hur tjejer och killar fungerar och utnyttjar dig till max. Och han tar kombinationen av killars sexuella behov och blandar det med kvinnans behov av uppmärksamhet. Med ingen mahram (tillåten man/kvinna t.ex. familjemedlem) bredvid? Du går bara åt en väg - haram. Allah har satt dessa regler för Han vet vad som är bäst för oss!


                        

         
Vi har hela livet framför oss. Ha inte för bråttom. Tiden får avgöra. Och glöm inte att du inte är ensam, för du har alltid Allah med dig! Visst skulle det kännas bra med en livspartner, men inshaAllah, en vacker dag så kommer det. Må Allah sbt hjälpa oss att skilja mellan rätt och fel, samt ge oss tålamod tills vi hittar den rätte, Amin! // Syster A

Hur man ska vara som muslim

Assalamo aleykom! Som muslim är det väldigt viktigt att vara trevlig mot folk, vara bra förebilder och respektera andra oavsett vad de har för religion, bakgrund osv. Beteendet/uppförandet spelar stor roll och det finns många hadither som tyder på detta!

Profeten Mohammed (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sa: "Allah den högste har uppenbarat för mig att ni måste vara artiga och hjärtliga mot varandra, så att ingen av er ska bete sig överlägset mot den andre, och på så vis kränka denne." [Muslim]

Profeten Mohammed (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sa: "Allah dömer er inte utifrån era kroppar och utseende, men Han granskar era hjärtan och tittar på era gärningar." [Muslim]. Den här hadithen visar att Allah mest bryr sig om dina handlingar/gärningar och vad som finns i ditt hjärta, på din iman (tro)! Men det betyder dock inte att Han inte menar att vi ska klä oss hur som helst, det finns ju regler för detta men det är inte det viktigaste.


Vet ni också hur viktigt det är för Allah att vi talar sanning och inte ljuger för varandra? Profeten Mohammed (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sa: "Ni måste tala sanning, för sanning leder till dygd och dygd leder till Paradiset. En människa som alltid talar sanning och syftar till sanningen ses av Allah som sannfärdig. Håll er borta från lögner, för lögn leder till det onda och det onda leder till helveteselden, och en människa som ständigt ljuger och syftar till lögn ses av Allah som lögnare. [Bukhari och Muslim]"


Det är också väldigt viktigt att vi måste frukta och påminna oss om Allah vart vi än är, och samma gäller med våra gärningar.  Profeten Mohammed (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sa" Frukta Allah varhelst du är, låt en ond gärning följas av god för att den onda ska utplånas, och uppträd på bästa sätt mot andra människor". [Al-tirmidhi]


Profeten Mohammed (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sa" De bästa av er är de som har bäst karaktär". [Bukhari och Muslim].


Profeten Mohammed (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sa: "Underlätta, försvåra inte. Ge glada budskap, skräm inte iväg". [Bukhari och Muslim]

Profeten Mohammed (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sa: "Den starke är inte den som är bäst i brottning, men den som behärskar sin ilska" . [Bukari, Muslim].
SubhanAllah! Allah har sagt till oss att vara på dessa sätt och tyvärr finns det ändå muslimer som följer islam helt fel vilket påverkar oss också. Vi måste vara goda exempel för andra så att alla fördomar försvinner. Vi ska vara goda människor som alltid är ärliga, visar respekt, kontrollerar vår ilska, ha tålamod, hjälper varandra, ha bra karaktärer, ha gott uppförande osv osv. Detta är för vårat eget bästa al-hamdulillah! // Syster A


-

'Abdullah bin 'Amr återgav: Profeten (frid vare med honom) sade: ”En Muslim är den som undviker att skada andra Muslimer med sin tunga eller hand. Och en Muhajir (utvandrare) är den som ger upp (överger) allt det som Allah har förbjudit.”  [Sahih Al-Bukhari]


Ditt leende

Visste ni om att Profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) log väldigt mycket? Men många "praktiserande" muslimer följer tyvärr inte detta exempel, utan är allvarliga och med sura miner, men att le, vara ärlig och snäll, ingår alla i Profetens (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) levnadsvanor, som vi måste följa hela tiden. Om vi ska göra Islam tillgänglig för andra, måste vi själva bli tillgängliga och åtkomliga. Att le är nyckeln till detta. Det är inte så konstigt att icke muslimer kanske tänker att islam är en "dålig" religion, ifall muslimer ser sura ut. Le hela tiden och visa att du är glad och stolt över att vara muslim!.


Dessutom kan ett leende göra så mycket. En person blir vackrare när hon ler. Hon kan till och med göra någon annan glad genom sitt leende. Var inte ledsen, le och var tacksam för det du har! Du får till och med belöning för att bara le!


Profeten Muhammad (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sa:
"Inte ens den minsta goda gärning är obetydlig, även att möta din broder med en glad uppsyn är en god gärning."
[Muslim]. SubhanAllah! 


                 

Så gott folk, glöm inte hur mycket ditt leende betyder! :) // Syster AMånga frågor- ett svar

- Varför äter du bara vegetariskt i skolan och halal annars?
- Varför simmar du inte på gympan?
- Varför försvinner du på rasterna?
- Varför tvättar du dig sådär? (Wudon alltså)
- Varför har du på dig så långa kläder?
- Varför har du på dig slöja, speciellt när det är så varmt på sommaren?
- Varför lyssnar du inte på musik?
- Varför kollar du inte på vad som helst på tv?
- Varför festar du inte?
- Varför fasta om det är jobbigt?
- Varför be på offentliga platser?
- Varför har du ingen pojkvän?
- Varför följer du inte med om killar är med?
- Varför svär du inte?
- Varför går du till mosken?
- Osv osv.... Varför varför varför?


Folk som ställer dessa frågor verkar vara irriterade på mig eller något. Som att jag gör något fel. Alla dessa frågor jämnt. Är säker på att jag inte är ensam om att få dem, vet ju att dessa frågor ställs till de flesta muslimer. Förut blev jag helt ärligt galen när jag fick dem, eftersom att jag fick dem så ofta. Jag orkade inte svara längre. Det verkade som att ingen fattade ändå. Men, man SKA svara, vi måste försöka i allafall. Det är inget att skämmas över. Alla frågor som "Varför ber du i skolan?" osv, svara bara, och om de ändå tycker att det är löjligt, strunta i dem. Varför bry sig om deras åsikter? Vi har rätt att göra vad vi vill, så länge vi inte bryter mot lagen. Alla dessa varför frågor får en bara att inse att man verkligen kämpar för Allahs skull. Tänk att alla dessa frågor egentligen har samma svar, och det är för att jag följer det Gud sagt eftersom jag vet att Han vet vad som är bäst för oss och jag får belöning för det, och jag gör det för att göra Honom nöjd med mig. Inget annat. Vår religion handlar om att dyrka Gud och följa hans lagar så gott vi kan, och accepterar folk det inte så är det väl deras problem, inte vårat. Varför kan vi aldrig få typ beröm någongång? Typ att någon säger "Vad bra/duktigt/modigt av dig" istället för dessa frågor som ställs på ett negativt sätt? Självklart har man rätt att fråga, men man behöver inte göra det på ett otrevligt sätt...


                


Dessutom vill jag bara tillägga att det inte är något tvång utan mitt val, jag fattar mina beslut själv! // Syster ABara en tanke..

Assalamo aleykom! Tänkte bara på en sak och ge en påminnelse. Som ni vet är det Ramadan och då VET jag att det är många som tänker "Dags att ta med sig tandborsten lite oftare än vanligt" (eftersom man tror och det verkar som att ens andedräkt är dubbelt så värre än den brukar vara). Oroa er inte, ni är inte ensamma om att tänka så! En del är till och med osäkra på om man får borsta tänderna under Ramadan eller inte. Men man får använda tandkräm!


"Den som fastar får använda tandkräm om han är noggrann med att inget av det rinner ned genom hans hals. Det är att föredra om han rengör sin mun med något annat som inte riskerar att rinna ned i hans hals, precis som man heller inte skall överdriva med att gurgla vatten i munnen under tvagningen." [al-Muntaqa men al-Fatawa av Salih ibn Fowzan - volym 3, fatwa 158] . Alltså, se till att ni inte sväljer ner tandkrämen för det är inte tillåtet. Men är det egentligen värsta grejen? Vet att det inte är kul att vara med någon som har dålig andedräkt, men många överdriver. Prata inte med någon om det nu är så farligt, haha skoja bara men ändå. Är det verkligen nödvändigt att borsta tänderna hela tiden när man fastar? Här kommer något som fick mig att tänka om och hoppas det hjälper er på traven också! ;)


"Andedräkten på den som fastar är godare för Allah än lukten av musk." (Muslim 2/807). Förstår ni? Bry er med om vad Allah tycker om din andedräkt än andra! Dessutom kanske det inte är lika farligt som det verkar. Det här kanske inte var ett så seriöst ämne, men har varit med när folk säger saker som "Jag ska ta med mig tandkräm och tandborste till skolan och borsta varje kvart", kom igen asså... tänk på hadithen så kanske du slutar beskymra dig över det!


   

Ha en fortsatt trevlig fredag inshaAllah! // Syster A

Jumoah Mubaraka!

Profeten Mohammed (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sa:

Fredagen är den bästa av era dagar, under den dagen har Allah skapat Adam (FVH), under fredag dog Adam, under fredag sker Blosset, under fredag sker chocken, Föröka bönen över mig, för att era böner visas till mig, O Allah sändebud hur våra böner visas och du föråldrades? Att du blev sliten. Han sade: Att Allah den högste har förbjudit över jorden att slita ner Profeternas kroppar (fred över dem). [ Återberättad av Imam Ahmed och Ashab Assounan] 


                          


Kvinnans tårar

En liten pojke såg sin mamma gråta.
- Varför gråter du? frågade han
- För att jag behöver det, sa hon. 
- Jag förstår inte, sa han och hans mamma kramade honom.  
-  Och det kommer du aldrig göra, sa hon. Senare frågade pojken sin pappa: 
- Varför gråter mamma för ingenting?
 - Alla kvinnor gråter för ingenting,  svarade hans pappa likgiltigt. Den lilla pojken undrade fortfarande över varför kvinnor gråter, så han till slut frågade han en äldre vis Shaykh (lärd).


"Han vet säkert svaret", tänkte han ."Ya Shaikh! Varför gråter kvinnor så lätt?"

Shaykhen svarade:

 "När Allah skapade kvinnan så var hon tvungen att bli speciell. Han gjorde hennes axlar tillräckliga starka att bära hela världens tyngd, ändå mjuka nog att ge tröst. Han gav en inre styrka att klara av både barnfödseln och avvisanden som många gånger kommer från hennes barn. Han gjorde henne härdig som tillåter henne att fortsätta kämpa när alla andra ger upp, och att ta hand om hennes familj genom sjukdomar och utmattning utan klagomål. Han gav henne känsligheten att älska sina barn under alla omständigheter, även när hennes barn sårar henne djupt. Han gav henne styrkan att bära hennes make genom hans brister och skapade henne från hans revben för att skydda hans hjärta. Han gav henne visdom att veta att en bra make aldrig sårar sin fru, utan testar hennes stabilitet och hennes beslut att vara vid hans sida utan tvekan. Och till slut, gav Han henne en tår. Denna är hennes och bara hennes speciellt att använda när hon vill det. Hon behöver ingen anledning. Ingen förklaring. Den är hennes. Du ser min son, skönheten hos en kvinna ligger inte i kläderna hon bär, skönheten i hennes ansikte, eller sättet hon borstar håret. Kvinnans skönhet syns i hennes ögon, för det är dörren till hennes hjärta - stället där kärleken vistas i. "

                   


Utnyttja fem före fem!

Ibn Abbas återberättar i en Hadith av profeten Mohammed (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) där han säger:” Ta vara på fem före fem! Din ungdom före din ålderdom, din hälsa före din sjukdom, din rikedom före din fattigdom, din fritid innan du blir upptagen, ditt liv före din död" .


     


Varför hamnade vi på jorden?

Allah (swt) har alltid funnits och kommer alltid finnas. Och innan Allah (swt) skapade den första människan skapade Han himlarna och Jorden och Han skapade stjärnorna, solen, månen och alla planeterna. Allah skapade även haven, skogarna, bergen, floderna, djuren. Han är Skaparen, som skapat allt som finns.


I början fanns det inga människor på Jorden. Allah sa till änglarna att Han kommer skapa människor som ska leva på Jorden och ta hand om den. Allah skapade den första människan genom att Han tog lera från jorden.Han hette Adam och var den första profeten. Sedan befallde Allah änglarna att buga sig för Adam. Alla änglar gjorde som Allah sa förutom Iblis (Satan).


"Och när Vi befallade änglarna att falla ned på sina ansikten inför Adam föll de ned utom Iblis som vägrade, full av högmöd, och blev en av dem som förnekar sanningen. Och Vi sade: "Adam! Tag, du och din hustru, er bonig i denna lustgård och ät som ni har lust till av dess [frukter]; men närma er inte detta träd; då kan ni hemfalla åt synd!" Men Djävulen kom dem att överträda detta [förbud] och orsakade så deras fall. Och Vi sade: "Bort, alla, härifrån! Fiender skall ni vara inbördes! Under en tid skall ni har er boning och ert uppehälle på jorden. [Sedan] nåddes Adam av ord från sin Herre och Han tog emot [Adams] ånger- Han är Den som går den ångerfulle till mötes, den Barmhärtigige. Ja, Vi sade: "Bort, alla, härifrån! Men vägledning skall helt visst  komma er till del, och de som följer Min vägledning skall inte känna fruktan och ingen sorg skall tynga dem. (Surah 2, vers 34-39). 

Adam och Eva (Hawwa) bodde i paradiset och Allah sa til de att de fick äta frukterna från alla träd i paradiset förutom ett. Allah sa till dem att de inte skulle närma sig det trädet och inte äta trädets frukt. De lydde Allah och gjorde som Allah hade sagt till dem. Satan var arg och avundsjuk på Adam och Hawwa. Han hatade dem eftersom de var orsaken till att han blev utkastad från Allahs barmhärtighet. Därför ville Satan hämnas och göra så att de uteslutas från paradiset.


En dag kom Satan till Adam och försökte övertala honom att äta frukt från det förbjudna trädet. Han sa till Adam om han och Hawwa åt frukt från trädet skulle de då leva för alltid och aldrig dö. Adam ville inte lyssna på Satan och han lydde Allah och ville därför inte närma sig det förbjudna trädet. Men Satan gjorde ett nytt försök för få Adam och Hawwa att äta frukt från trädet. Han svor att han var en vän till dem och att han ville ge dem ett gott råd. Den här gången lyckades Satan lura dem och Adam och Hawwa smakade av trädets frukt och glömde vad Allah hade sagt till dem. Men de ångrade de sig. De visste att de hade gjort ett misstag eftersom de lydde Satan och åt den förbjudna frukten. De bad Allah att fölåta dem. Allah förlät dem men Han sa att de måste lämna paradiset och leva på jorden istället. Från den dagen är Satan människornas värsta fiende och han försöker göra allt för att lura oss människor eftersom vi alla är Adams barn. Han vill få oss att synda och göra onda saker och inte lyda Allah.

 


" MÄNNISKOR! Vi har gett er jorden som boplats och där har Vi sörjt för ert uppehälle; men ni visar ringa tacksamhet. Vi har skapat er och sedan format er; därefter sade Vi till änglarna: "Fall ned på era ansikten inför Adam!" Och de föll ned inför honom, [alla] utom Iblees; han hörde inte till dem som föll ned på sina ansikten.

[Gud] sade: "Vad hindrade dig från att falla ned på ditt ansikte [inför Adam] såsom Jag befallde dig?"

 [Iblees] svarade: "Jag är bättre än han; mig har Du skapat av eld, men honom skapade Du av lera."

[Gud] sade: "Ned härifrån! Det anstår dig inte att visa högfärd här. Ut! Din plats är bland de föraktade och förnedrade!"

[Iblees] sade: "Ge mig anstånd till den Dag då de [döda] skall återuppväckas."

[Och Gud] svarade: "Du skall vara bland dem som beviljas anstånd."

[Iblees] sade: "Eftersom Du har låtit mig begå ett felsteg, svär jag att jag skall lägga mig i bakhåll för dem längs Din raka väg,  och jag skall ansätta dem framifrån och bakifrån, från höger och från vänster; och Du kommer att finna de flesta av dem otacksamma."

[Gud] sade: "Ut härifrån, föraktad och utstött! Om någon sluter sig till dig skall Jag helt visst fylla helvetet med er alla."

[Till Adam sade Gud]: "Adam! Lev nu, du och din hustru, i denna lustgård och ät vad ni önskar [av dess frukter]. Men kom inte nära detta träd! Annars kan ni råka i synd." Men genom listiga antydningar lät Djävulen dem förstå något som de hade varit omedvetna om, nämligen att de var nakna. Och han sade till dem: "Er Herre har förbjudit er [att komma nära] detta träd just för att hindra er att bli änglar eller [sådana] väsen som lever för evigt." Och han svor och bedyrade för dem: "Jag är er gode rådgivare [som vill ert väl]!"  Så bedrog han dem med sitt listiga tal. Och när de hade smakat av trädets [frukt] blev de medvetna om sin nakenhet och försökte skyla sig med blad från lustgården som de fäste ihop.

Men då kallade deras Herre på dem: "Har Jag inte förbjudit er [att gå nära] detta träd och varnat er att Djävulen är er svurne fiende?"

De svarade: "Herre! Vi har gjort oss själva orätt. Om Du inte ger oss Din förlåtelse och förbarmar Dig över oss är vi helt visst [för alltid] förlorade."

Gud] sade: "Ned, alla, [härifrån]! Fiender skall ni vara inbördes. På jorden skall ni under en tid ha er boning och er nödtorftiga försörjning."
 
[Och Han] sade: "Där skall ni leva och där skall ni dö och ur denna [jord] skall ni kallas att stiga fram [på nytt]."
(Koranen,  surah 7, vers 10-25)

 


Varför är Zakat bra?

Zakat är den tredje pelaren i Islam (efter trosbekännelsen och bönen). Det är en obligatorisk allmosa som betalas av de rika till fattiga och behövande människor. Allah (swt) har gjort det obligatoriskt att vi ska ge zakat till de fattiga och andra. Och när vi ger zakat hjälper vi våra bröder och systrar som behöver det och vi får belöningar av Allah för det.

 

Ordet zakat betyder rening så om man betalar zakat renas man och det gör att man blir ren och pengarna också. Man blir generösare och blir van att ge till behövande och hjälpa dem. När man betalar zakat tänker man inte på att få något tillbaka från de som får hjälpen, men man får en stor belöning för det av Allah. Det gör också så att de fattiga inte blir avunsjuka på de rika. Zakat stärker också bandet mellan muslimerna och gör att man bryr sig om varandra.


Islam har angett till vilka Zakat ska betalas. Detta står i sura 9, Al-Tawba, vers 60. Allah (swt) säger:

"Offergåvorna är avsedda enbart för de fattiga och de nödställda och för dem som har hand om insamlandet av dem och för att vinna hjärtan [för tron] och för att friköpa människor ur fångenskap och slaveri och [för att lätta] de skuldtyngdas [bördor] och för [kampen för ] Guds sak och för vandringsmannen. Detta har Gud föreskrivit; Gud är allvetande, vis"


Att spendera sin rikedom för Allahs skull gör att människans hjärta renas från kärleken till materiell rikedom.
Genom att man betalar Zakat utför man en av islams pelare, en handling som leder till slavens lycka i detta liv och i nästa. Som alla andra handlingar av lydnad och underkastelse till Allah gör betalandet av Zakat slaven närmare Allah och ökar hans tro. Att betala Zakat gör att sina synder och misstag suddas ut,och ger den troende äran att vara bland de generösa och de som ger välgörenhet.  Det ger också en känsla av barmhärtighet och sympati mot de fattiga och behövande och Allahs barmhärtighet kommer att vara över de troende som känner sympati och barmhärtighet gentemot sina behövande bröder. Att hjälpa sina muslimska bröder ekonomiskt och psykiskt ger den troende en starkare tro, utöver känslan att vara älskad av sin muslimska bror. Betalandet av Zakat renar den troendes uppträdande från begär och elakhet. 


           


Mina bröder och systrar, tänk på de behövande runt om i världen. Vi brukar inte palla och klaga på fastan som bara görs en månad om året, medan det finns svältande människor runt om i världen som dör av svält varje dag. Är det inte vår plikt att hjälpa eller ska vi bara låta det vara? Det är våra syskon jag snackar om! Det minsta vi kan göra är att be för dem och bidra med pengar, så glöm inte bort dem! Må Allah sbt vara med dem och oss alla, Amin! Syster A


Från hjärtat

Min tro, Islam är en vacker religion. Inte som många tycker och som förknippar denna underbara religion med förtryck, tvång, terrorism mm. Islam är mot allt detta. Blir så otroligt ledsen när folk bara ser Islam som något negativt. Det är bara brist på kunskap, och man vill alltid ha något att skylla på. Tyvärr råkar vi muslimer vara offren. Jag älskar min religon, den har gjort mig till den jag är idag. Genom Islam har jag fått lära mig meningen med livet, att vi finns här av en viss anledning. Jag har lärt mig att lära känna Allah, Den Allsmäkte, Den Nåderike, Den Barmhärtige och att det är Han som har skapat allt som finns på jorden och i himlen. Utan Gud skulle denna vackra religion inte existera. Inget kan förklara min kärlek till Islam. Utan min tro skulle jag inte varit den jag är idag. Islam har gjort mig till en starkare person! Alla kommentarer och blickar jag får på grund av att jag är muslim får mig bara mer och mer inse att jag gör det rätta.


Islam är mitt sätt att leva! Genom att följa dess regler och undvika det som är haram (otillåtet) och istället hålla mig till det som är haram (tillåtet) skyddas jag från det som inte är bra för mig. Min tro lär mig att vara ödmjuk, att behandla mina föräldrar på bästa möjliga sätt, att visa respekt för andra, att söka kunskap, att söka svar, att behandla andra vänligt, att bry mig om mina medmänniskor, att ha tålamod, den gör mig tacksam till Allah som gett mig allt, Han som har skapat allt, Den Evigt Förlåtande. Islam har lärt mig att jag inte ska frukta någonting förutom Gud, och att Han vet allt som är bäst för oss.


Jag kan inte säga att jag är den perfekta muslimen, vi alla gör våra misstag och synder, men vi måste inse våra fel, vända oss till vår Herre för att be om förlåtelse, och sträva efter perfektion, göra så goda gärningar som möjligt för Allahs skull för att en dag kunna uppnå vårt mål - Paradiset. Jag känner mig så tacksam över att jag har fått äran att få ha denna vackra religion som min religion. Det känns underbart att be mina 5 böner om dagen, att kunna vända sig till Allah över minsta lilla småsak, att läsa Koranen och göra zhikr, det renar mitt hjärta. Det känns så underbart att gå ut till och möta världen med min underbara sjal på huvudet. Islam har lärt mig att man är vacker oavsett hur man ser ut och att utseendet inte spelar någon roll. Och alla där ute som har fördomar om Islam, om ni bara visste vilken underbar religion det är!  
Må Allah sbt ge oss det goda här i livet och skydda oss från det onda, Amin! /Syster A

Ta vara på detta liv, för att sedan få ett bättre!

Assalamo Aleykom! 


I alla tider har profeter uppmanat för människor att dyrka Gud och att tro på livet efter detta. Även om det skiljde dem många år och mil hade de alla samma budskap. Funderar man bara lite så är det inte så svårt att bli övertygad om att det verkligen finns en Gud och att vi inte bara lever här för skojs skull. Enligt islam, som inom många andra religioner, ska Domens dag komma, då solen slocknar och förlorar all sin energi. Universum kommer att förstöras, för att ta en ny form och alla de döda ska väckas till liv igen. Denna dag kommer att vara början på det liv som aldrig slutar. Du kommer ställas till svar för alla dina handlingar. Gud är rättvis. De som inte tror säger att domedagen aldrig kommer.


"Men de som förnekar sanningen säger: "Den Yttersta stunden drabbar oss aldrig!" Säg: Vid min Herre! Helt visst skall den drabba er! Vid Honom som vet allt som är dolt [för människor skall den drabba er]. Ingenting i himlen eller på jorden, [även om det bara har] ett stoftkorns vikt, undgår Honom och ingenting finns, vare sig mindre eller större än detta, som saknas i [Guds] öppna bok för att Han skall belöna dem som tror och lever som rättskaffens [människor]; dem väntar syndernas förlåtelse och en frikostig belöning. Men dem som motarbetar Våra budskap och framställer dem som betydelsefulla får se fram mot ett svidande bittert straff" (Koranen, sura 34, vers 3-5). 


När man ser sig omkring verkar det som att många lever som att döden aldrig kommer att drabba en. Som att livet på den här jorden varar i all evighet. Många tänker att "man ska leva livet" och förstår inte meningen med livet. Så ska det inte vara. Det här livet är bara ett test och sen kommer det eviga livet.


"Men ni [människor] sätter det jordiska livet före allt annat,  trots att det kommande livet är bättre och varar i evighet" (Koranen, sura 87, vers 16-17). SubhanAllah!


Livet på jorden är alltså bara en förberedelse för det eviga livet efter döden. Det skiljer den troende från den otrogne. Den som inte tror kommer att bli slav under sina passioner och begär. Den gör vad den vill och vad den känner för, det spelar ju ingen roll om han är ond eller god. Denna människa kommer endast att tänka på sig själv och att ta åt sig så mycket som den kan. Men det kommer en dag då dessa människor kommer ångra sig.


När man dör, ångrar säkert många sig att de inte tog vara på detta liv för att nå paradiset. Allt i ditt liv, dina minnen, dina vänner, din familj, ALLT kommer inte finnas kvar och du kommer vara hjälplös, det enda du kan ta med dig är dina handlingar och gärningar. VEM kommer kunna hjälpa dig förutom den barmhärige, Han som ständigt förlåter? VEM kan ta bort dina synder och låta det vara som om de aldrig hade skett? VEM kommer du möta när du dör? VEM? Det är Allah subhana wa taala som är den enda som kan hjälpa dig, och dina gärningar, så glöm inte bort det! Vem vill inte ha skugga över sig under domes dag, vem vill inte vara med den bästa av alla människor, profeten Mohammed sallAllahu aleyhi wa salam, vem skulle inte vilja förenas med nära och kära med Guds barmhärtighet efter detta liv och spendera en evighet med dem man älskar mest, vem skulle inte vilja allt detta? Därför måste man kämpa för det! Lev inte på ett sätt som du kommer ångra sen, utan ta vara på tiden. Vi hävdar att den som följer Koranens bud ska leva ett liv i lycka och harmoni. Och det är väl vad vi alla egentligen söker. Läs med dina egna ögon och döm själv!

Må Allah göra så att vi förstår meningen med vårt liv, samt skydda oss på Domedagen, Amin! / Syster A


EN AV MINA FAVORITER!

Abu Hurarira saProfeten (SAW) sade:

Det är sju personer som kommer att vara under Allahs skugga på den dag då det inte finns någon skugga utom den ifrån Honom:

- en rättvis ledare;

- en ungdom som växte upp i dyrkan av Allah Den Högste och Majestätiske;

- en man vars hjärta är förknippat med Moskéerna;

- två personer som älskar varandra för Allahs skull och de möts kring detta och skiljs sedan kring detta;

- en man som inbjuds till  umgänge med en vacker och mäktig kvinna men säger: ’jag fruktar Allah’;

- en man som ger i välgörenhet på ett sådant sätt att hans vänster hand inte vet vad hans höger hand ger i  välgörenhet;

- och en man som minns Allah i sin ensamhet, till en sådan grad att hans ögon fylls med tårar.”

 [ÅTERBERÄTTAD AV BUKHARI & MUSLIM]

Förklaring kommer inom kort på denna hadith inshAllah! Jazakomo Allaho kher, Wasaalam! // Syster S


Al-A'la (Den högste)


Sura 87


I GUDS, DEN NÅDERIKES, DEN BARMHÄRTIGES NAMN!

1. PRISA din Herres, den Högstes, namn!
2.Han som skapar [allt] och därefter formar det
[med hänsyn till den uppgift som det skall fylla],
3. och som ger [människan] hennes rätta mått
och därefter leder henne på rätt väg,
4. och som låter betesmarkernas gräs växa  5. för
att sedan vissna och svartna.


6.
VI SKALL lära dig att läsa och du kommer inte
att glömma något  7.  utom det som Gud vill [att du
skall glömma]; Han vet vad [människorna] öppet
tillkännager likaväl som det som [de vill] dölja.
8. Och Vi skall göra det lätt för dig [att följa religionens bud].


9.
PÅMINN nu [människorna, Muhammad] -
kanske skall påminnelsen vara [dem] till nytta; 10.
den som står i bävan [inför Gud] kommer att lägga
den på minnet  11. och [bara] den olycklige stackare
kommer att vända ryggen till  12. som blir lågornas
rov i den stora Elden,  13. där han varken kan dö eller leva. 

14. Den skall det gå väl i händer som [under sitt liv] strävar efter renhet 15.   och åkallar sin Herres namn och förrättar sin bön. 

16. Men ni [människor] sätter det jordiska livet före allt annat, 17. trots att det kommande livet är bättre och varar i evighet. 
 
18.[Allt] detta har helt visst redan [sagts] i de tidigare uppenbarelserna, 19.  i Abrahams och Moses uppenbarelser.


                                
 Om du gråter uppriktigt, då ger Allah dig framgång och lycka!

ALL LOV PRIS OCH TACKSAMHET TILLKOMMER ALLAH (SWT), VI TACKAR HONOM BER HONOM OM FÖRLÅTELSE OCH BER HONOM OM SKYDD. JAG BEVITTNAR ATT DET INTE FINNS NÅGON GUDOM VÄRD DYRKAN FÖRUTOM ALLAH (SWT) OCH JAG VITTNAR ATT PROFETEN MUHAMMED (SAW) ÄR HANS SÄNDEBUD. Allah säger :
Säg [Muhammad] "Vare sig ni tror eller inte tror på den (Koranen), faller de som tidigare fick del av kunskap ned på sina ansikten när den läses för dem och säger: " Stor är vår Herre i Sin härlighet! Vår Herres löfte måste uppfyllas!" De faller ned på sina ansikten med tårar [i ögonen] och deras ödmjukhet ökas.
[Surah Al-Israa' 17:107-109]

Du som inte kan gråta, du som inte kan släppa tårar, du som har ett hjärta med tungt börda, varför kan du inte gråta? Har du lagt en tanke på det? Nej dessvärre, för att du har glömt bort din Herre.

Ditt hjärta är ett smutsigt hjärta som behöver renas, skura ur alla synder som i ditt hjärta har enats, behöver inte vara stora synder, men ditt hjärta den behöver renas. Fråga dig själv; ’Vad ser mina ögon som gör att jag inte kan släppa en tår, vad hör mina öron som gör att jag inte kan handla efter det goda jag hör, vad säger min tunga som gör så att jag inte kan läsa det jag bör, vad känner mina känslor i min så kallade bön. TÅREN som släcker helvetets eld är det verkligen det jag kämpar för?// Syster S


Ditt självförtroende

Det här inlägget handlar inte om islam, eller jo i och för sig, men det handlar om något allmänt, som påverkar hela dig själv, muslimer som icke-muslimer. Tycker att det är viktigt så därför lägger jag upp det. Ibland har man svåra situationer, vilket gör att man ser ner på sig själv. Det händer i princip alla. Ditt självförtroende har stor påverkan på hur du är som person, och hur du behandlar andra. Därför är det oerhört viktigt att stärka sitt självförtroende och här är några tips på hur man kan göra det:


 1. Sluta jämföra dig själv med andra! Alla föds med olika förutsättningar som det är svårt att ändra på.
 2. Lägg alltid fokus på det positiva istället för det negativa. Om du alltid tänker på att du inte kan något kommer det bara att dra ner på din självkänsla. Fokusera istället på de talanger du har.
 3. Om du vet att du kommer att befinna dig i en situation som gör dig obekväm försök alltid förbereda dig så mycket som möjligt innan. Vad är det värsta som kan hända? Och hur kan du förebygga det?
 4. Tänk på den senaste gången du kände dig full av självförtroende. Genom att tänka glada och upplyftande tankar kan du förbättra ditt självförtroende i jobbiga situationer.
 5. Kom ihåg att de personer som verkar ha bra självförtroende har dåliga dagar. Bara att inse- Ingen är perfekt!
 6. Sätt upp mål för dig själv - tänk dig vägen dit och hur stolt och bra du kommer att känna dig när du klarar det.
 7. Tänk på din hållning! Det kan låta ganska löjligt, men med en bättre hållning uppfattar din omgivning dig som starkare - plus att din rygg kommer att må bättre!
 8. Ge komplimanger! Om du sprider glad energi kommer andra att uppfatta dig mer positivt. Genom att se det bästa i andra kommer du i slutändan se det bästa i dig själv också!
 9. Vi gör alla misstag, så är det bara! Och när du inser att det inte går att vara perfekt hela tiden minskar du pressen på dig själv och höjer istället ditt självförtroende.
 10. Våga utmana dig själv. Det är först när du gör det som du är mest osäker på som du bygger upp ditt självförtroende på en djupare nivå!


   


  Att ha ett starkt självförtroende och acceptera att man är bra som man är borde vara en självklarhet för alla. Försök därför att se positivt på hur vi är och hur vi ser ut, bry dig inte om andra. Se det postiva i dig själv och din omgivning, ta hand om dig själv och se till att du mår bra, ta inte åt dig av taskiga kommentarer från personer som inte vill dig väl, och till sist- acceptera dig själv som du är och var stolt över dig själv! Med detta avslutar jag för denna gång. Peace! // Syster A

Läs koranen!

Ya Allah, vad är bättre än vår Herres mest vackra och visa ord? Och hur ofta glömmer vi bort att det är Koranen som är bäst att sysselsätta sig med? Det finns ingen ursäkt. Koranen stärker vår iman, finner våra svar, gör oss gladare, lugna och lyckliga. I den finns allt, så varför strunta i den? 


Koranen är den viktigaste boken för muslimer och därför ska vi försöka förstå Koranen och följa det som Allah säger. Koranen handlar om att Allah är den Ende och där står det också att det är Han som har skapat allt som finns på himlen och jorden. Där står det att Allah vet allt och ser allt. I Koranen kan vi läsa om livet på jorden och livet efter döden. Vi kan läsa om halal och haram. Halal betyder det som är tillåtet och haram är det som är förbjudet. När vi vet vad som är skrivet i Koranen och följer det, blir vi goda muslimer. I Koranen finns regler för hur muslimer ska göra i olika situationer och hur man ska behandla andra.


Koranen är skriven på arabiska. För de som inte kan arabiska finns Koranen översatt till andra språk, fast Koranen på arabiska är orginaltexten. Ordet Koran betyder recitation, alltså uppläsning. Att recitera innebär att man läser upp. Eftersom Koranen är den viktigaste boken som kommer från Allah måste vi behandla den med stor respekt.  


Nu är den Koranens månad, eftersom det var under Ramadan den uppkom. Glöm därför inte den. Läs varje dag. Försök läsa ut hela Koranen under Ramadan. Koranen har 600 sidor och Ramadan typ 30 dagar, alltså 600/30= 20 sidor. 20 sidor per dag alltså. Koranens budskap har 945 sidor, så 945/30 blir ungefär 32 sidor per dag. Det verkar kanske mycket, men det är värt det. Det är ju Guds ord och där hittar vi allt. Läs Koranen med hjärtat och försök förstå det du läser! Och kom ihåg att vi alltid ska läsa den, inte bara under Ramadan.
Vi ber ju fem gånger om dagen, och inshaAllah, med Allahs hjälp, ska vi förstå det vi läser!
Må Allah sbt vägleda oss och hjälpa oss att förstå och läsa Koranen, Amin! / Syster A


Ramadan handlar inte bara om att fasta!

Assalamo aleykom kära bröder och systrar, jag vill bara ge er en påminnelse som jag tycker är väldigt viktig. Många säger: Jag ska bli bättre och ändra mig nu när det är Ramadan, jag ska inte göra de här grejerna för det är förbjudet egentligen . Det är jätte bra att tänka så, MEN när Ramadan tar slut så börjar man om på nytt igen med det dåliga som man inte gör under Ramadan, och så ska det inte vara! Tänk istället att under den här heliga månaden ska jag förbättra mig för att sen forsätta med det! Varför ska det vara okej för dig att synda annars men inte under Ramadan? Ramadan är mer som en gåva från Allah, där Han förlåter oss för att vi syndat och ger oss en chans att förbättra oss som muslimer, tror ni själva att Han vill att vi ska fortsätta synda när Ramadan är slut?


Det finns många exempel som många bara gör/inte gör under Ramadan. Tex, vissa fastar bara men ber inte, andra ber bara tarawih och sunna böner men lämnar de obligatoriska bönerna. Vad tror ni är viktigare, de obligatoriska bönerna eller sunna böner? Jag säger inte att man inte ska be sunna böner för man får stor belöning för det, men glöm inte de obligatoriska bönerna först! Sen, att vissa bara fastar men inte ber överhuvudtaget, kom ihåg att bönen är den andra pelaren i islam! Jag vill er inget ont, utan tvärtom, bara ert bästa.


Vi bör sysselsätta oss med Koranen under Ramadan. Profeten Muhammed (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sa: Fastan och Koranen förespråkar för tjänare på Domedagen, fastan kommer att säga: 'Åh min Herre, dagtig hindrade jag personen från mat och begär, så låt mig förespråka för honom', medan Koranen säger:'Åh min Herre, nattid hindrade jag personen från sömn, så låt mig förespråka för honom' och de kommer att förespråka" [ Imam Ahmad, al- Hakim och är autentisk enligt al- Albani]


Jobba för den dag du kommer möta Allah, det här kan vara din sista Ramadan, vem vet? Så kom ihåg att vi inte bara ska fasta från mat och dryck, utan från allt som Allah inte gillar, som baktal, svära, titta på förbjudna saker, lyssna på musik osv. Förbered dig själv och din omgivning till dyrkan, skynda dig att be om förlåtelse och återvänd till Allah, känn glädje över denna månad, fasta korrekt, ha rätta avsikten och frukta Allah när du ber Taraaweeh, känn dig inte trött under de sista tio dagarna i månaden, 'leta efter' Laylat al-Qadr, läs hela Koranen gång efter gång, försök gråta och försök förstå ...det man läser.


Ramadan handlar alltså inte bara om långa, hungriga dagar. Det är en tid för styrka och att förbättra sina ansträngingar i dyrkan till Allah. Fastan handlar om att hålla sig borta från mat och dryck men också från vardagliga njutningar. Att fasta är ingen börda för en muslim utan en gudomlig lycka som leder till förlåtelse och tolerans då man både lär känna sig själv och andra runt omkring sig. Fastan ska få muslimen att känna ödmjukhet och närhet till Gud. Ingen människa är syndfri eller perfekt, men tänk att vi alla muslimer har samma mål- att göra Allah- sbt nöjd! Återigen, en stark påminnelse... glöm inte att göra Dua hela tiden!
 

                 

Ramadan har börjat med Allahs vilja, jag önskar er en trevlig, lyckad och speciell Ramadan månad, må Allah acceptera fastan från oss alla, och ge oss förlåtelse för våra synder, Amin! / Syster A

AKHLAK (MORAL)

Allahs Sändebud sade: “Om någon gör något gott till en och man säger då ‘Jazak Allahu khayran’ till den som gjorde någon god handling mot en, då har man sannerligen prisat (tackat) honom väl.” [At-Tirmidhi]


Vem vill ha förlåtelsen? Detta är Ramadan!

ALL LOV PRIS OCH TACKSAMHET TILLKOMMER ALLAH (SWT), VI TACKAR HONOM BER HONOM OM FÖRLÅTELSE OCH BER HONOM OM SKYDD. JAG BEVITTNAR ATT DET INTE FINNS NÅGON GUDOM VÄRD DYRKAN FÖRUTOM ALLAH (SWT) OCH JAG VITTNAR ATT PROFETEN MUHAMMED (SAW) ÄR HANS SÄNDEBUD.

LÅNGT INLÄGG MEN LÄS HELA, JAZAKOMO ALLAHO KHER!!

Oh min käre broder och syster!

Detta är Ramadan som närmar sig och många hjärtan längtar efter dens ankomst, i väntan på en hög nostalgi för denna heliga månad som är en månad av välgörenhet och välsignelse(baraka), en månad för förlåtelse och barmhärtighet.

Min käre broder och syster!

Allah swa har valt denna månad som innehar  många märkliga egenskaper, Allah har präglat denna månad med stora dygder, det är en månad för fastan som är en av islams fem pelare, fastan, människans dyrkan, är till honom och den utförs enbart till Allah. Vi belönas av honom stort. Det är under denna månad somparadisets portar öppnas och helvetes portar stängs ochupproriska demoner fastkedjas.

Min käre broder och syster!

Ramadan är en period som präglas av förlåtelse,vilket alla muslimer och troende är i behov av, om Allahswa skänker förlåtelsen till tjänare så har denne uppnått mycket av livets goda, många människor nekas paradiset på grund av att de inte uppnår denna förlåtelse. En tjänare hamnar i helvetet om han/hon inte harförlåtits.

Synder är orsak till all fördärv, olycka och motgång.

Synder skapar vidhet och mörker i människans hjärtan.

Detta är synder som kan vara ett hinder mellan dig och din Gud.

Min käre broder och syster.

Önskar du Gudsförlåtelse?

Du som är full av synder, här anländerperioden för förlåtelse, det kanske är sistachansen, du kanske inte hinner till nästa ramadan.

Lyssna på dem följande hadither som handlar om en flod av förlåtelse under denna välsignade månad.

Från Abu HurairaZ Allahs sändebud sa :"JDen som fastar under Ramadan med tro och hopp,blir hans tidigare synder  förlåtna.﴿ Sahih Bukhari

Från Abu Huraira: Allahs sändebudsa: "JFem böner, från fredag till fredag, och från Ramadan till Ramadan är en utplåning av handlingar mella, dem om man undviker stora synder dåblir  hans tidigare synder förlåtna.﴿ Sahih Muslim

Det är en stor nyhet, nyhet av förlåtelse, du som fastar Ramadan för Allahs skull, be om belöning, och få glada nyheten omatt du nått förlåtelsen med Allahs hjälp.

Min käre broder och syster!

Om du vill nå förlåtelse så fasta från det som är förbjudet innan du fastar från det som är påbjudet, din syn ska fasta, din hörsel ska fasta, din tunga ska fasta, alla dina kroppsdelar ska fasta. Allah SWT har förbjudit dig under fastans dag mat, dryck och det är tillåtet bara för att uppmärksamma dig att lämna det som är förbjudet (haram) i första hand.

Om du inte följer Allah befallning så lyssna på denna hadith :

Allahs sändebud sa:J "﴾Den som inte överger falska ord och gärningar, har inte Allah något behov för honom att lämna sin mat och dricka.” ﴿. (al-Bukhari)

SubhanAllah!man blir väldigthungrig och törstig under fastan, man ägnarsig åt bönentills man blir trött men man får ingen belöning för det,  för att maninte har övergett det som är förbjudet (haram).

Allah SWA är inte i behov av din hunger eller törs, men Allah vill ha annat från dig under fastan nämligen Gudsfruktan och dettaär målet, Allah har befallt Ramadan: TROENDE! Det är en plikt för er att fasta, liksom det var en plikt för dem som levde före er - kanske skall ni frukta Gud. ﴿

Gör gudsfruktan till en verklighet med att avhålla din tunga från tal, sänk din blick speciellt under sommar där man ser nakenhet runt om sig, och bevara din hörsel med en bra avsikt så kommer säkert Allah swa att förlåta alla dina synder och skänker dig Massor med belöning insha Allah.

Be under fastemånadens nätter:

Från Abu Hurairaz: Allahs sändebud sa: ﴾Den som fastar under Ramadan med tro och hopp, hans tidigare synder blir förlåtna.﴿ Sahih Bukhari

Oh Subhan Allah! Min bror och min syster det begränsade dagar du ställer dig framför Allah, du ber till Allah, du förtjänar denna förlåtelse, bestäm dig med gott hjärta och avsikt att be under fastemånadens nätter, lyssna på denna nyhet frånprofeten Mohamed J :Om en man ber med imamen tills han lämnar hans plats då räknas det för honom en uppställd natt.

Man får viskning från shaitan att man äter mycket under fastansbrytning, så när man vill gå till nattbönen (tarawih) så känner sig lat och trött så fårman inte den riktiga lusten för dyrkan.

Många av oss får så mycket shaitan viskning under isha bön så påminner honom om allt av och lät oss förstå att det är bara början av ramadan vänta tills imorgon och börja på riktigt tarawih böner, och så passerar fastan natt efter natt och vi har inte kanske hunnit gör bara lite tarawih böner.

Allmaktens Natt 

 

Från Abu HurairaZ: Allahs sändebud saJ: ﴾Den som står upp (för bön under natten) under Allmaktens Natt med tro och hopp om belöningar, hans tidigare synder blir förlåtna.﴿al-Bukhāri  och Muslim 

 

Det är en enda natt försök att utnyttja den så gott du kan med goda gärningar, ProfetenJgjorde itikaf de tio sista nätterna under ramadan för att få Allmaktens Natt, för han Allah swa har förlåtit dem tidigare och senare synder, så vi måste eftersträva efter att nå den vi som inte vet något om vårt öde och hur det kommer att se ut för vår del under domedagen, vi är i stort behov att tår i bön under Allmaktens Natt den natten som är värd 83 år.

 Allah säger i koranen Allmaktens Natt är mera värd än tusen månader;﴿

Min käre broder och syster

Vi guds namn så är vårt register fylld av synder och dåliga handlingar, ska vi inte tvätta dem under allmaktens natt en enda natt försök min bror att stå de tio sista nätterna under ramadan om du är uppriktig och vill begära Allahs nåd.

Min käre broder och syster:

Det är en massa floder av förlåtelse framför dig som rinner för din skull, skall du inte dopa dig i kanske du blir befriad från synd, rengöra åt dig många uppskrivna synd blad som du har gjort, kanske den förlåter synder mellan dig och Honom.

Min käre broder:

All Skäl till förlåtelse är avsedd för att du befrias från synder, och vid Allahs namn, han har inte öppnat paradisets portar bara för Han ska få dig in och han har stängt helvetets portar så du blir avlägsnat dig från den, Allah har fastkedjat de upproriska demoner för att du ska närma dig fram till Allah SWA och lyda Honom som kan vara en orsak till hans belåtenhet över dig och din lycka och din vinst.

Min käre broder och syster:

Hittar du någonsin en barmhärtig än din Gud och din herre- Han är den Rike som är Sig själv nog från dig och från din lydnad-Aldrig kommer du hitta det, titta han behandlar dig och hur du behandlar Honom, du syndar och han gömmer dig, och du syndar mer men Han är god mot dig, och du begår mycket synder och dåliga gärningar och Han kallar dig till förlåtelse:

Allah SWA säger i koranen: ﴾”SÄG [Muhammad] till Mina tjänare: "Om ni har gjort orätt mot er själva genom att överträda [Mina bud], misströsta då inte om Guds nåd. Gud förlåter alla synder; Han är Den som ständigt förlåter, Den som ständigt visar barmhärtighet!"﴿

Min käre broder och syster:

Imaginära denna vers hur Allah han gör sig god till Hans tjänare, Ja säger inte dem som vill göra det goda och det rätta men dem som förslösar sina själar- Allah sa inte (dem som var skyldiga till denna orätt) och Han inte heller ((dem som var olydiga), men Han sade  (Om ni har gjort orätt mot er själva genom att överträda [Mina bud],) och precis innan den stycke Han härkomst dig  SWA till Honom och sa: ( Mina tjänare) för att han ska upplysa dig vad än du Har gjort av dåliga gärningar och synder så du är fortfarande en av Hans tjänare och Han upplyste dig om att inte misströsta då inte om Guds nåd och har kunskap om att Allah förlåter allah synder – oavsett hur stora dem är- om du har ångrat dig från dem.

Frågan då är inte fastemånaden ramadan och vad den innehåller är för din skull och för att borra alla dina synder.

Förlåtna synder är ett hopp för dem rättfärdiga, här är Abdullah Ibn Massoud säger: (Jag önskade mig att Allah förlåtit mig en enda synd och min släkt är inte känd, Jag önskade jag Abduallah Ibn Rawthah, att Allah har förlåtit mig en enda synd .)

Men Subhan Allah! Det finns en del av muslimer som inte vill till sig själv förlåtelse och barmhärtighet, dem utnyttjade ramadan säsongen för lek och underhållning, de spenderar ramadans dagar  i det som är förbjudet (Haram) och vakade ramadans nätter i synder, de bara fick fler och fler synder och deras blad blev ännu svart.

Skall dem inte tänka över Jabers Ibn Samra Hadith Zsade:att Allahs sändebudJsa: ﴾Jibril kom och till mig:Oh! Mohammed någon får hans föräldrar gamla, han dör och han kommer in till helvete, och Allah avlägsnar honom, säg: amin; och jag sa amin; Oh! Mohammed om någon fastar ramadan och han blir inte förlåten, och han dör och han kommer in till helvete och Allah avlägsnar honom, säg: amin; och jag sa amin. Om du Mohamed nämns hos någon och han inte välsignar dig, han dör och han kommer in till helvete och Allah avlägsnar honom, säg: amin; och jag sa amin:﴿ Återberättad av Tabbarani.

La ilaha Illa Allah min bror! titta vem som ropar och vem som säger amin, roparen är Gabriel den bästa av änglarna och den som säger amin är Mohamed J , den bäste av människor och Allah säker besvarar hans rop.

Oh min käre broder min kära syster!

Har du undrat till vem alla dessa dygder är till?

Är den till änglarna?

Är den avsedd för Djur?

Nej! Min käre bror och syster:

Den är till dig och enbart för din skull så tänk och förnya din avsikt med fastandet utan att tveka.


Vad sker efter Ramadan?

ALL LOV PRIS OCH TACKSAMHET TILLKOMMER ALLAH (SWT), VI TACKAR HONOM BER HONOM OM FÖRLÅTELSE OCH BER HONOM OM SKYDD. JAG BEVITTNAR ATT DET INTE FINNS NÅGON GUDOM VÄRD DYRKAN FÖRUTOM ALLAH (SWT) OCH JAG VITTNAR ATT PROFETEN MUHAMMED (SAW) ÄR HANS SÄNDEBUD.

Assalamo Aleykom wa Rahmato Allah alla dyrbara läsare, må ni inshAllah befinna er i bästa tillstånd av Iman, hälsa och kärlek, och jag hoppas att fastan går prima för er, juste jag har inte ens sagt Ramadan Mubarak till er men bättre sent än aldrig ;) Må Allah (SWT) ge oss en barmhärtig och välsignad månad, och öka oss i det som är gott skydda oss från allt ont och lätta på våra prövningar. Amin Ya Rabb!

Ta vara på denna månad mina syskon, för vi kanske inte lever tills nästa!

När vi lämnar den välsignade månaden Ramadan, dess vackra dagar och dess lugna nätter. Vi lämnar månaden av koran, gudsfruktan, tålamod, strävan, nåd, förlåtelse och frihet från helvetets eld.
Denna månad är som en läxa för oss, där vi efter ändrar på oss, våra handlingar och vanor.

Men vad händer efter? Lämnar du det du gör under Ramadan eller forsätter du att sträva efter att göra Herren nöjd?

Människor lämnar de fem bönerna i församlingen, efter att dem har fyllt moskéerna under Tarawih bönerna. De ber rekommenderade böner och lämnar de obligatoriska. Är det verkligen så det ska se ut? Eller så går man tillbaka till musiken, killar/tjejer, baktal och till det som egentligen inte är tillåtet. Varför är det så?

Allah (SWT) säger i koranen: "Och minns att er Herre tillkännagav [för er]: 'Om ni visar tacksamhet skall Jag ge er större [belöning]… [Ibrahim:7]

Har du visat tacksamhet efter att kastat bort det du gjorde under den välssignade månaden Ramadan? Muslimerna förut sa, tacksamhet lämnar synder.

"Och dyrka din Herre till dess den fulla vissheten når dig." [al-Hijr: 99] (D.v.s till döden når dig)

Du bör jämnt lyda Allah (SWT), så du inte blir en av de som endast lyder Allah (SWT) under en månad, utan du ska vara den troende som även dyrkar Herren i andra månader, och att Han är Herren av alla tider och platser.


"Följ, som du har blivit befalld, den raka vägen - (du) och de som, ångerfulla, med dig har vänt åter till Honom…" [Hud: 112]

"Vänd er därför (i ödmjukhet) till Honom och be om Hans förlåtelse." [Fussilat : 6]

Profeten (frid vare över honom) sade: "Säg, Jag tror på Allah, var sedan stadig." [Muslim]

Var medvetna om latheten låt inte den övervinna. Kom ihåg att det inte är tillåtet för oss att lämna de obligatoriska handlingarna eller skjuta upp dem, såsom dem fem dagliga bönerna i tid. Gå inte tillbaka till förbjudna handlingar, genom att titta, lyssna, säga eller gå till det som är förbjudet.

"O Allah, som vänder hjärtan, håll våra hjärtan stadiga på Din tro."Må Allah (SWT)  godkänna vår fasta, våra böner och andra rättfärdiga handlingar. Att vårt tillstånd efter Ramadan kommer att vara bättre. AMIN ! // Syster S 
Tarawih

Under Ramadan ska man självklart be alla obligatoriska böner (och sunna om man vill) men det finns en annan speciell bön som bara görs under Ramadan. Den kallas för Tarawih och är en bön där man samlas i grupp och ber. Man ber Tarawih efter Isha bönen. Tarawih är inte en obligatorisk bön. Den frivillig och rekommenderad och den som ber Tarawih får en stor belöning från Allah.


Tarawih är starkt rekommenderat. Profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) bad den ett par nätter med sina följeslagare. Sedan lät han bli att göra det och bad den hemma istället. Han (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) berättade för dem att varför han (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) lät bli att göra det var för att han (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) fruktade att de skulle känna sig tvungna att be den, något de inte hade klarat av att uppfylla. På så sätt fastställs handlingens rekommendation i att profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) förrättade den bönen med sina följeslagare under ett par nätter. Den blev inte obligatorisk då han (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) lät bli att fortsätta be den tillsammans med dem.


Bönen är alltså rekommenderad och inte obligatorisk. Följeslagarna (radhiya Allâhu ´anhum) bad den under hans (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) tid i olika grupper. Vissa bad ensamma, anda två och två och eller tre och tre och fler. De bad i grupper i moskén. ´Umar (radhiya Allâhu ´anh) tyckte att samla dem alla bakom en enda imam istället för att vara flera grupper. Så återupplivade han denna Sunnah som profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) hade bett under ett par nätter och som han (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sedan lät vara utav fruktan för förpliktelse.

Vad för belöning får man om man ber Tarawih varje natt i Ramadan? 

Imam Bukhari och Muslim återberättade att Profeten Muhammad (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sade: " Den som utför frivilliga böner (såsom taraweeh-bönen) varje natt under hela Ramadan, och dessutom tror på Allah och söker Hans belöningar, kommer att få sina tidigare synder förlåtna." Det betyder att den som håller sig vaken och gör nattböner under Ramadan och tror och hoppas på belöning för det som görs kommer Allah att förlåta alla synder som han tidigare har gjort. Är det långt till närmaste moske, eller om man av någon anledning inte kan åka till mosken och be, så be hemma inshaAllah! 

  


An- Nasr (Guds hjälp)

Sura 110


I GUDS, DEN NÅDERIKES, DEN BARMHÄRTIGES NAMN!

1. DÅ GUDS hjälp kommer med segern, 2. och du ser människorna i oräkneliga skaror flocka sig till Guds religion, 3. lova och prisa då din Herres namn och sök Hans förlåtelse! Han är alltid beredd att ta emot den [uppriktigt] ångerfulles ånger. 


                 


Vikten av fastan och Ramadan

Assalamo Aleykom! Hoppas allt är bra med er och att första dagen av Ramadan går bra! Man börjar känna hungern nu haha, men i allafall, tänkte skriva lite om innebörden och vilken belöning man får när man fastar!


Ramadan är en stor chans för varje muslim att få stor belöning, det är en stor chans att få komma till paradiset och skyddas från helvetet och många andra saker. Därför blir vi muslimmer otroligt glada som får den här chansen av Allah (sbt). Ramadan i år är lång, det är många timmar man ska fasta och det kommer bli tungt för många mslimer. Därför är det otroligt viktigt att läsa hadither som visar vilken otrolig belöning man får, vilka otroliga dygder Ramadan har, de hjälper en att glömma hungern, huvudvärken och hur törstig man är. Man känner sig stark och får styrka igen inshaAllah.


Profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sa att fastan är ett skydd, dels från helvetet och dels från att man ska hamna i zina och liknande saker. Profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sa till ungdomarna: Åh ungdomar, den utav er som kan gifta sig ska göra det (för det är någonting som får personen att sänka blicken och får personen att hålla sig kysk) och den som inte kan ska fasta (för det är waja (något som drar ner personens sexuella lustar vilket man inte känner när man inte får i sig mat eller känner sig törstig, då sänks ens sexuella lustar vilket gör det lättare att klara av att inte vara gift). Hadithen är berättad av Bukhari och Muslim.


Profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sa : Det finns ingen slav som fastar för Allah (sbt) skull, förutom  att Allah tar bort hans ansikte 70 år från helvetet. Hadithen finns i Bukhari och Muslim. 


Det finns ingenting som liknar fastan. Det är inte bara det att fastan för in en person i paradiset, utan som ni säkert vet så har paradiset åtta portar, och en utav dessa portar är bara för de som fastar! När man fastar och tänker på den här saken (porten) som öppnas upp till paradiset och är vägen som leder in till paradiset för den person som klarar av den här fastan, så är det utan tvekan någonting som kommer stärka hans fasta och hjälpa honom att klara av den dag som känns svår.  Allah belönar fastan utan räkenskap, fastan tyder alltså en ospecifik belöning! Kom ihåg att fastan inte bara ska hållas borta från mat och dryck, utan även också från dåligt tal/beteende och om någon försöker provocera eller bråka när man fastar ska man bara säga "Jag fastar, jag fastar" och undvika tjafs. Man ska ha ett gott uppförande.


Efter en jobbig dag då man fastar och längtar till att dricka och äta blir man glad när man får äta känner man sig lättad, men den här lyckan är ingenting jämfört med när du möter din Herre med din belöning! Man kan ju fasta frivilligt och under andra dagar än Ramadan, men man får ännu mer belöning när man fastar under Ramadan som är Koranens månad! Läs därför Koran, och föröka din läsning. Man ska få djupare insikt till Koranens budskap. Den som fastar i tro och hopp kommer få sina tidigare synder förlåtna. Man har chansen att bli av med sina synder under fastan, taraweeh och laylat tul kadr. Din dua blir accepterad så gör därför så mycket dua som möjligt inshaAllah! Kom ihåg att du måste ha avsikten att fasta innan fajr!   
  
Ta vara på den här chansen även om det känns svårt kära muslimer, ni kommer inshaAllah att belönas mycket och ha sabr! Må Allah sbt acceptera vår fasta, vår duaa och våra böer, Amin! // Syster A


RSS 2.0