Är sjukdomar verkligen så illa?

Visste du om att sjukdomen betyder att Allah tycker om dig? Sjukdomen kommer inte till en person utan Allahs makt. Enligt islam är sjukdom något som man bör acceptera och se som en påminnelse från Allah. Och när man befinner sig i en svår situation bör man ha tålamod och förhoppningar. Som troende muslim bör man aldrig se livet som en utväg ur det svåra, självmord är totalt förbjudet och absolut ingen lösning på så väl psykisk ohälsa som fysisk. Men varför drabbas människan av sjukdomar? Varför gör Han, den Allsmäktige oss sjuka? För att göra så att vi lider? Nejnej! Allah prövar människan med sjukdomar för att ta bort hans/hennes synder.

 

 

Enligt en hadith sa Profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam):"Den muslim som drabbas av ett ont sjukdom, eller liknande kommer Allah att ta bort en synd på grund av det, liksom löv faller från träd." (Bukhari och Muslim)

 

 

Under hösten ser vi hur löven faller sakta men säkert, detsamma gäller synder, sjukdomen gör att de faller bort, tills man blir syndfri. Så se detta som en prövning som ger gott i slutänndan, och ha tålamod!

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0