Bara en tanke..

Assalamo aleykom! Tänkte bara på en sak och ge en påminnelse. Som ni vet är det Ramadan och då VET jag att det är många som tänker "Dags att ta med sig tandborsten lite oftare än vanligt" (eftersom man tror och det verkar som att ens andedräkt är dubbelt så värre än den brukar vara). Oroa er inte, ni är inte ensamma om att tänka så! En del är till och med osäkra på om man får borsta tänderna under Ramadan eller inte. Men man får använda tandkräm!


"Den som fastar får använda tandkräm om han är noggrann med att inget av det rinner ned genom hans hals. Det är att föredra om han rengör sin mun med något annat som inte riskerar att rinna ned i hans hals, precis som man heller inte skall överdriva med att gurgla vatten i munnen under tvagningen." [al-Muntaqa men al-Fatawa av Salih ibn Fowzan - volym 3, fatwa 158] . Alltså, se till att ni inte sväljer ner tandkrämen för det är inte tillåtet. Men är det egentligen värsta grejen? Vet att det inte är kul att vara med någon som har dålig andedräkt, men många överdriver. Prata inte med någon om det nu är så farligt, haha skoja bara men ändå. Är det verkligen nödvändigt att borsta tänderna hela tiden när man fastar? Här kommer något som fick mig att tänka om och hoppas det hjälper er på traven också! ;)


"Andedräkten på den som fastar är godare för Allah än lukten av musk." (Muslim 2/807). Förstår ni? Bry er med om vad Allah tycker om din andedräkt än andra! Dessutom kanske det inte är lika farligt som det verkar. Det här kanske inte var ett så seriöst ämne, men har varit med när folk säger saker som "Jag ska ta med mig tandkräm och tandborste till skolan och borsta varje kvart", kom igen asså... tänk på hadithen så kanske du slutar beskymra dig över det!


   

Ha en fortsatt trevlig fredag inshaAllah! // Syster A

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0