Läs koranen!

Ya Allah, vad är bättre än vår Herres mest vackra och visa ord? Och hur ofta glömmer vi bort att det är Koranen som är bäst att sysselsätta sig med? Det finns ingen ursäkt. Koranen stärker vår iman, finner våra svar, gör oss gladare, lugna och lyckliga. I den finns allt, så varför strunta i den? 


Koranen är den viktigaste boken för muslimer och därför ska vi försöka förstå Koranen och följa det som Allah säger. Koranen handlar om att Allah är den Ende och där står det också att det är Han som har skapat allt som finns på himlen och jorden. Där står det att Allah vet allt och ser allt. I Koranen kan vi läsa om livet på jorden och livet efter döden. Vi kan läsa om halal och haram. Halal betyder det som är tillåtet och haram är det som är förbjudet. När vi vet vad som är skrivet i Koranen och följer det, blir vi goda muslimer. I Koranen finns regler för hur muslimer ska göra i olika situationer och hur man ska behandla andra.


Koranen är skriven på arabiska. För de som inte kan arabiska finns Koranen översatt till andra språk, fast Koranen på arabiska är orginaltexten. Ordet Koran betyder recitation, alltså uppläsning. Att recitera innebär att man läser upp. Eftersom Koranen är den viktigaste boken som kommer från Allah måste vi behandla den med stor respekt.  


Nu är den Koranens månad, eftersom det var under Ramadan den uppkom. Glöm därför inte den. Läs varje dag. Försök läsa ut hela Koranen under Ramadan. Koranen har 600 sidor och Ramadan typ 30 dagar, alltså 600/30= 20 sidor. 20 sidor per dag alltså. Koranens budskap har 945 sidor, så 945/30 blir ungefär 32 sidor per dag. Det verkar kanske mycket, men det är värt det. Det är ju Guds ord och där hittar vi allt. Läs Koranen med hjärtat och försök förstå det du läser! Och kom ihåg att vi alltid ska läsa den, inte bara under Ramadan.




Vi ber ju fem gånger om dagen, och inshaAllah, med Allahs hjälp, ska vi förstå det vi läser!
Må Allah sbt vägleda oss och hjälpa oss att förstå och läsa Koranen, Amin! / Syster A


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0