Förändringens vägar - سنن التغيير

ALL LOV PRIS OCH TACKSAMHET TILLKOMMER ALLAH (SWT), VI TACKAR HONOM BER HONOM OM FÖRLÅTELSE OCH BER HONOM OM SKYDD. JAG BEVITTNAR ATT DET INTE FINNS NÅGON GUDOM VÄRD DYRKAN FÖRUTOM ALLAH (SWT) OCH JAG VITTNAR ATT PROFETEN MUHAMMED (SAW) ÄR HANS SÄNDEBUD.

Salam, salam bloggen haha tänkte köra en "islamisk" cha cha bloggen men det blev typ misslyckat :P Haha iallafall vi börjar om på nytt istället!

Assalamo Aleykom wa Rahmato Allah mina kära läsare hoppas allt är bra med er inshAllah :) jag och Amina var på rågsveds moskéns ungdomars föreläsning, och den var mashAllah riktigt bra. Ämnet var  "Profeten sista stunder" väldigt rörande var den. Jag rekommenderar deras föreläsningar starkt, så säg till att gå dit nästa tisdag, kl 18.00!
Tänkte du missa IFIS konferensen 2011 "Förändringens vägar - سنن التغيير" !? Det tror jag inte! Här har ni lite info!


Förändring och förnyelse är två viktiga grundtankar som Islamiska Förbundet har belyst under gångna konferenser och seminarier. Bland de konferenser som IFiS arrangerat gick en under temat ”Förnyelse en av livets traditioner” 2006. Syftet med det temat var att lyfta upp en förståelse av islam som tar hänsyn till de ständigt skiftande omständigheterna i den verklighet vi lever i.

En Förändring som börjar inifrån resulterar till en större omställning och en mer omfattande utveckling. Vi muslimer, mittensamfund anser att förändring är ett naturligt fenomen som Allah ålagt sin skapelse. En förändring bör gro inifrån varje individ för sedan växa och generera ett större utfall. Ett utfall liksom den renässans som förändringsvågen i den arabiska världen frambringat under det gångna året. Denna förändring ger hopp om en ny tidsepok som innefattar det folket länge drömt, en ljusare framtid.

För denna konferens har vi valt temat förändringens vägar då ämnet är aktuell och relevant med hänsyn till de rådande omständigheterna. En konkret och tydlig förändring sker inte förrän en den föregått av en förändring i det dolda, dvs. ens inre Allah säger: [13:11]”Gud förändrar inte människornas villkor, förrän de ändrar sitt sinnelag”.

Vi vill väcka tanke kring förändringen, samt hur den bör gå till, vilka förändringar är nödvändiga inom oss? Behövs verkligen en förändring? I vilken utsträckning?

För att få svar på dessa frågor har vi bjudit ett antal sakkunniga inom området som utgår från den islamiska grundsynen, vilket präglas av måttfullhet och insikt. Med dessa ord vill vi välkomna er till IFIS trettioförsta konferens i Stockholm 24-26 december 2011.

Hemsida:
www.islamiskaforbundet.se/konferens/2011


Jag personligen rekommenderar konferensen, det är väldigt lärorika föreläsningar, man umgås, man lär känna nya människor, samt lite underhållning. Och ni som vill hämta med familjen, gör det! Det kommer finnas både fritids och dagis för små barnen. OBS! Att det kommer finnas föreläsningar både på arabiska och svenska/engelska. För mig så är konferensen årets HÖJDPUNKT! TRE OTROLIGA DAGAR MASHALLAH, Imaan boost sådära, och jag tror inte någon vill missa denna chans. Ett sätt att komma närmare Allah SWT!

IFiS Konferensen 2011 "Förändringens vägar - سنن التغيير"

// Syster S

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0