DHUL HIJJAH!

Assalamo Aleykom kära bröder och systrar må ni inshAllah vara i bästa tillstånd av Iman , kärlek och hälsa! AMIIN !


I GUDS, DEN NÅDERIKES, DEN BARMHÄRTIGES NAMN!

[89:1] VID gryningsljuset

[89:2] och vid de tio nätterna!

[89:3] Vid det jämna talet och det udda!

[89:4] Vid natten, när den viker!

[89:5] Räcker inte denna försäkran för [att övertyga] den som är begåvad med insikt och förstånd? Al-Fadjr (Gryningsljuset)

[17:82] MED KORANEN uppenbarar Vi det som är läkedom och nåd för de troende, men för syndarnas del [påskyndar det] bara deras marsch mot undergången.  Al-Isra' (Den nattliga resan)

Börja om på nytt och öppna en ny sida med Allah (SWT)... under Allahs (SWT) bästa dagar.


Läs noga
 bröder och systrar på de följande punkterna:

  • Det är den bästa chansen i livet.
  • Det är en ny sida med Allah (SWT).
  • Det är Allahs (SWT) bästa dagar.
  • Tänk dig att dessa dagar är bättre än de tio sista dagarna av Ramadan.
  • Detta är de tio FÖRSTA dagarna av Dhul hijjah!

I en hadith så sade profeten Muhammad (SAW):"Det finns inga dagar i vilka rättfärdiga handlingar är mer kära för Allah än dessa 10 dagar"

Det är en chans att samla på sig belöningar, biljarder belöningar inshAllah, och som du redan vet är bättre än att ge bort alla sina pengar. Du får en annan valuta som du har nytta av den dagen du träffar Allah (SWT).

Vad är meningen med de här tio FÖRSTA dagarna av dhul hijjah och vad bör göras?

Du måste komma igång och gynna dig med att samla på dig belöningar. Okej, tänk såhär "du har en kassa som måste påfyllas och det här är din enda livschans". Du kanske inte lever imorgon eller om tio dagar då har du i alla fall hunnit med att fylla på din kassa som kommer att vara till hjälp inför domedagen!

Nu ska du göra det som krävs av dig, jag redogör inte för dig vad som ska göras utan jag befaller dig att göra det som bör göras. TA DEN CHANSEN, MINA DYRBARA SYSKON!



1. Läs ut koranen under de här första tio dagarna av dhul hijja. Koranen är ditt läkemedel och den är din trygghet!

2. Be dina böner i moskén och gör sunnah innan/efter varje bön samt säg "Allahomma salli 3ala sayidina     Muhammad".

3. Gör Dikr och Dua det är jättevitkigt. Säg! "Alhmadulillah wa la ilaha illa Allah wa Allaho akbar". Upprepa dessa adkar när du är på väg till skolan, jobbet, när du ska till tvättstugan eller när du står i hissen, var du än är eller gör så säg det inshAllah.

4. Fasta 9 dagar, GLÖM EJ vilken belöning du har, en stoooooor belöning inshAllah!

5. Gör nattbön och tveka inte, tvinga dig själv att gå upp för när du väl får den kontakten med Allah (SWT) så kommer du inte ångra dig alls. Sitt inte vid datorn och gör en massa onödiga saker. Ta vara på den här chansen som du kanske inte hinner få nästa år, du kanske inte lever längre, för döden inträffar oss när vi minst anar det SubhAllah.

6. Glöm inte att fråga efter dina nära och kära.


Abu Hurairah återberättar att Allahs Sändebud (SAW) sade:
"Det finns inga dagar mer älskade till Allah (SWT) för er att dyrka Honom i förutom de tio dagarna av Dhul Hijjah. Att fasta i någon av dessa dagar är likvärdigt som att fasta i ett år och att utföra salatul tahajjud (sena natt bönen) under en av dess nätter är s...om att utföra den sena nattbönen på natten av makt (Laylat Qadr)." [Tirmidhi]

Arafa dagen:

12 timmars fastan = 24 månaders förlåtelse.

Bröder och systrar kom ska vi räkna om dagen omfattar 24 timmar, dvs varje timme om dagen så förlåts en månad. (60 min = 60 dagar / varje minut = en dag) ALLAHU AKBAR!
SubhAllah Allah (SWT) ger oss verkligen chansen men ändå så struntar vi i det. Ska vi komma överens om att ingen ska säga att jag är för upptagen för att göra detta? Ska vi hjälpas åt och påminna varandra? Men snälla gå inte och kasta bort allt !

Du kommer inshAllah att må bäst när du kommer närmare Allah (SWT) i dessa dagar, ge chansen till dig själv för du kommer inshAllah verkligen inte ångra dig!


Må Allah göra oss bättre i vår dyrkan och förlåta oss för våra synder. Amin inshAllah! / Syster S



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0