Eid mubarak kära muslimer!

Nu är Eid al-fitr hääär! Kan ni förstå det? För det kan inte jag. Vet inte vad jag ska tycka, är glad över att det är Eid men samtidigt ledsen över att Ramadan redan är slut. Det gick hur fort som helst, alltså till slut tänkte man ifall man verkligen gjort sitt bästa under Ramadan eller inte? Om man typ kunde ha gjort ännu mer... Må Allah sbt göra så att vi får uppleva flera Ramadan till och förbättra oss som muslimer, Amin!


Eid al-fitr är den högtid då man avslutar fastemånaden. Högtiden kallas ofta kort för eid, vilket betyder "en återkommande lycka eller festglädje". Firandet pågår i typ tre dagar, av vilka det är den första dagen som är viktigast då man gör eidbönen. Den här högtiden är som ett tack och glädje för varje muslim, man firar att Ramadan är slut. Fastan är en handling av dyrkan bara för Allahs skull. Under Eid ägnar vi oss åt gemensam dyrkan där man ber, ger allmosor, besöker vänner och släktingar och utbyter hälsningar och gåvor. Så mina kära bröder och systrar, njut av dessa dagar och var stolta över er själva för ert kämpande, och glöm inte att be till Allah hela tiden samt fortsätta att dyrka Honom även nu! 

Önskar er alla en riktigt glad Eid! Må Allah acceptera vår fasta och besvara våra böner samt ge oss lycka och det goda här i livet, Amin! / Syster A

 


Kommentarer
Postat av: LL

eid mubarak på dig med :D

2011-08-30 @ 00:06:47
Postat av: Syster A

Allah yebarek fik! :)

2011-08-30 @ 00:37:04
URL: http://lyckaniislam.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0