Stärk din personlighet!

Assalamo aleykom! 

Personligheten är väldigt viktig då det är den som påverkar ditt liv och allt runt omkring dig. Om man vill utveckla sin personlighet måste man göra vissa förändringar i sitt liv. De förändringarna borde inte göras fort, utan tvärtom, man ska försöka förändra lite i taget för att lyckas. Tro inte på en plötslig förändring över natten, allt tar ju sin tid. Tänk på sånt som ger dig glädje i ditt liv. Kom ihåg att en stark personlighet inte är något som ärvs, utan det är något som behöver utvecklas med tiden.

En person ska ha förmågan att acceptera vad livet ger en. Hon tror på att Allah den Allsmäktige Gudomliga vilja ger en utveckling av en stark och positiv personlighet. Från Koranen och haditherna lär vi oss att hantera prövningar och bekymmer så som profeterna gjorde och att alltid ha tillit till Allah den Allsmäktiges barmhärtighet vid varje ansträngning. Styrkan på en person är hennes kunskap.

En person med en stark personlighet är väldigt ödmjuk och anständig, man lever ett gott liv även om man inte har pengar. Ens personlighet beror på hur man hanterar vissa situationer, som person kan man vara stark inför andra men faller ihop när man är för sig själv. Allt handlar om tro, för den leder till så många goda egenskaper som ärlighet, medmänsklighet, uthållighet och ödmjukhet. När vi har en uppriktig tro i Allah, påminner den oss om att lämna vår stressiga vardag för att övergå till fred och kärlek.


Ingen människa är perfekt, alla gör misstag, men tron är en vacker grund som är upplyftande för våra själar och påminner oss om att vi aldrig är ensamma. Islam lär en att kärlek är något som Allah den Allsmäktige har givit oss. Att älska någon innebär att ge och aldrig be om något i gengäld. Det innebär också att alltid vara medveten om att Allah alltid ser det goda man gör och delar med det till andra. Det handlar om att vara muslim och sen kommer allt annat. Det handlar om att vara muslim i skolan, på universitetet, på jobbet och på andra ställen, vilket avslöjar den man verkligen är. Man måste förstå och tro på att allt kommer från Allah den Allsmäktige och att Hans vilja är den bästa. Hopp ger oss styrkan att försöka igen och att aldrig ge upp.


Vi behöver sätta upp mål samtidigt som vi följer vårt uppdrag. Att kunna få ens drömmar till verklighet ger personen en god självsäkerhet. Hon definierar att styrkan på en person har med ens tro och tillit till sin religion, då det endast är via ens relation med Allsmäktige Allah man får en styrka att komma igenom allt som kan komma i vägen i ens liv.

Små tips för den som vill stärka sin personlighet
  • Lär känna dig själv
  • Var dig själv.  Visa alltid vem du är. Försökt inte vara falsk eller sätta dig i en roll som inte är din. Låt människorna tycka om dig för den du är.
  • Var säker på dig själv och håll dig till dina principer.
  • Lär dig att alltid vara säker och bestämd. Var aldrig rädd för att stå för dina rättigheter.
  • Sätt små mål för dig själv under korta perioder, reflektera sedan över dem och se om du har uppnått dem eller inte.
  • Låt ärligheten vara grunden för allt i ditt liv. Var ärlig mot dig själv lika mycket som du är mot andra.
  • Var en ledare och inte en efterföljare.

Må Allah sbt underlätta för oss alla, Amin! // Syster A

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0